‘Het volk gaat zichzelf moeten redden’

“Het volk gaat zichzelf moeten redden”. Dit zegt vakbondsleider Robby Naarendorp desgevraagd naar aanleiding van de opnieuw gedane belofte door president Desiré Bouterse in zijn nieuwjaarstoespraak om corruptie met wortel en tak uit te roeien. Naarendorp stelt dat het volk het wanbeleid van deze regering niet langer zal pikken en het op een gegeven moment tot een uitbarsting zal komen. Hij merkt op dat de samenleving eindelijk zover is, omdat overal waar hij komt, mensen hun ontevredenheid tot uiting brengen. Volgens Naarendorp wordt het tijd voor een nationale bundeling. Hij geeft aan dat er reeds lang gesprekken gaande zijn met verschillende maatschappelijke groepen in de samenleving, waaronder vrouwen- en jongerenbewegingen, politieke partijen en ook kerken. Op de vraag wanneer de acties zullen komen, zegt Naarendorp: “Alles komt op het juiste moment”.

Volgens de vakbondsleider zullen ook de mensen die in angst leven vanwege rancuneuze handelingen door de regering, hun angst overwinnen, wanneer ze de keus moeten maken tussen totale ondergang en overleven. Hij benadrukt dat de regering het mandaat moet teruggeven aan het volk.

Naarendorp merkte op dat het volk het niet zal toestaan dat het verder verpaupert door verkeerde handelingen van de regering. Hij vindt dat het langer aankijken van deze toestand, zelfmoord of zelfvernietiging betekent. Naarendorp zei dat het moment is aangebroken om ons land te redden, en benadrukte dat het redden van ons land niet met deze regering kan geschieden.

Hij verduidelijkte dat de toespraak van de president al achterhaald en wel vanaf 2010. De president heeft volgens hem al genoeg beloftes gedaan die hij niet heeft kunnen waarmaken of niet wil uitvoeren. Naarendorp zei ook dat de regering verzuimd heeft het beleid te ontwikkelen dat de koers in bedwang kon houden, de criminaliteit te bestrijden, gezondheidszorg te garanderen etc. Volgens de vakbondsleider zijn minderdraagkrachtigen niet langer in staat het hoofd boven water te houden. Volgens hem heeft de president aangekondigd aan positieverandering te willen doen binnen de ambtenarij. De C-47 voorman vroeg zich af of de president hiermee bedoelt dat hij meer mensen zal accommoderen binnen de overheid.

-door Johannes Damodar Patak-

 

More
articles