Natio morgen aan de bak

Een spelmoment tijdens het duel tussen Suriname en St. Vincent and the Grenadines op 4 juni vorig jaar. Suriname plaatste zich met een 2-1 zege voor de derde ronde van de  Caribbean Cup. In die ronde werd afgerekend met buurland Guyana, waarna ons land zich een plaats verwierf in de play-offs. (Foto: Regillio Derby)

De nationale senioren voetbalselectie van ons land neemt het op morgen om 19:00 uur Surinaamse tijd in haar eerste wedstrijd van de Caribbean Cup play-offs op tegen Trinidad & Tobago.
Het wordt de 58ste ontmoeting tussen beide landen op seniorenniveau.
Van de eerder gespeelde 57 wedstrijden won Suriname 20 keer en Trinidad 19 keer. Achttien wedstrijden eindigden gelijk.
Op 5 mei 1985 won Suriname voor het laatst van Trinidad op Trinidad. Het werd toen 1-0 in het kader van de Voorronde van het WK.
De tweede wedstrijd van natio is op zaterdag 6 januari tegen Haïti.
Suriname heeft reeds 12 keer tegen Haëti gespeeld op seniorenniveau. Ons land won 4 keer, Haïti 3x en vijf keer werd er gelijk gespeeld.
Op 8 januari kruisen Trinidad en Haïti de degens. De wedstrijden wordt gespeeld in het Ato Bolden Stadion op Trinidad.
De winnaar van deze play-offs zal uitkomen tegen de nummer 5 van de Copa Centroamericana (Midden-Amerika) voor een plaats in de Concacaf Gold Cup.
Het eindtoernooi wordt gehouden van 22 tot 24 juni in de VS. De landen spelen direct een halve finale en de winnaars spelen tegen elkaar in de finale. Ook zal er een wedstrijd om de derde plek plaatsvinden waardoor het totaal aantal wedstrijden vier bedraagt. De vier landen die aan dit toernooi deelnemen zijn ook automatisch verzekerd van een plek in de Gold Cup 2017 (tussen 9 en 30 juli).