Para Sportbond sluit bewogen jaar 2016 af

Twee ploegen in actie tijdens een duel in de competitie van de Para Sport Bond (PSB). Het afgelopen jaar is een bewogen jaar geweest voor de PSB. (Archieffoto De West)

2016 is voor de PSB een bewogen jaar geweest. De gestelde doelen zijn niet helemaal bereikt vanwege het niet optijd kunnen opleveren van de eigen sportaccomodatie door de vorige aannemer. De afgelopen competitie is niet zonder slag of stoot verlopen. Vanwege het niet optijd opleveren van het stadion en de precaire situatie die de kop opstak zijn zaken die de bond gepland had niet naar eens verlopen. Dat zegt PSB-secretaris Joel Panka desgevraagd.
“Ons groter doel het afleveren van een vereniging in de SVB hoofdklasse is niet gehaald. Ook zien we dat de huidige financiele situatie zijn invloed heeft op de huidige competitie 2016/2017.
Het gevolg: van de 9 vooraan meldingen zijn uiteindelijk 5 ploegen die deelnemen dit seizoen. Maar ondanks dat zijn wij hoopvol gesteld en verwachten wij een succesvol competitiejaar. Volgens het PSB-bestuurslid is het niveau bij de PSB redelijk te noemen. Dit gezien de prestaties tijdens het afgelopen SVB-lidbondentoernooi de afgelopen drie jaren. “Wij zijn ervan overtuigd dat de twee teams die de PSB dit jaar zullen vertegenwoordigen hoog zullen eindigen en de gemeenschap van Para trots zullen maken. Wat betreft de invoering van het licentie-systeem denk ik dat het een positieve bijdrage zal leveren, waardoor clubs beter georganiseerd aan de verschillende competities kunnen deelnemen en ook een beter rendement uit de clubs gehaald kan worden. Ten aanzien van de renovatie van onze accomodatie  kan ik het volgende mededelen. Nadat de vorige aannemer wanprestatie had geleverd is er met de financierder besloten een andere aannemer aan te trekken. Wij hopen en verwachten het sportcomplex binnen het eerste kwartaal van 2017 opgeleverd te krijgen”, aldus Panka. (DRP)