‘Dankzij nog 5 voel ik het in me zak’

Over enkele uren stappen wij het nieuwe jaar in.

Wij van De West, spraken gisteren met enkele burgers over het haast afgelopen jaar en hun verwachtingen voor 2017. “Dankzij nog vijf voel ik het in me zak”, zei Rieke gisteren toen wij haar vroegen hoe het jaar 2016 geweest is voor haar. Zij gaf aan dat de prijzen in de winkel almaar stijgen, terwijl haar salaris hetzelfde blijft.

Rieke verklaarde dat het bedrijf waar zij werkzaam is, geen bonussen heeft uitbetaald vanwege de precaire situatie in het land. Dit is voor Rieke die een alleenstaande moeder van drie kinderen is een zware klap, omdat zij op een bonus had gerekend om toch wat plezier te hebben van de maand. Sharifa die druk bezig was vuurwerk te kopen, zei datzij het jaar 2016 ervaren heeft als een bijzonder moeilijk jaar, omdat zij twee baantjes moet hebben om te kunnen overleven. Voor 2017 verwacht Sharifa geen verandering, maar zij hoopt kant dat er toch een wonder gebeurt.

Wij kwamen enkele werknemers tegen die zich voor het bedrijf waar ze werkzaam zijn, hadden verzameld omhet jaar af te sluiten met elkaar. Zij verschillen van mening met elkaar. Zo zei Faroen dat hij zich op dit moment niet wil bezighouden met de problemen van het land, maar  dat hij de feestdagen gebruikt om zoveel mogelijk te ontspannen met een lekker koud biertje. Joan die ook deelnam aan het gesprek, zei dat het 2016 een zeer moeilijk jaar was, maar dat klagen niet zal helpen. Zij was van mening dat alle politici schurken zijn en dat zij door hard te werken een bordje eten op tafel kan zetten voor haar kinderen. Een taxichauffeur, Steven, zei dat hij hoopt dat er verandering komt in 2017 op financieel vlak, zodat hij zijn huis kan afbouwen. Hij gaf aan dathij genoodzaakt was te stoppen met bouwen, omdat de prijzen van bouwmaterialen voor hem niet meer betaalbaar zijn. Ook kwamen wij oma Liesbeth tegen. Zij was echt niet blij met de vraag hoe het jaar 20q6 voor haar geweest is. De krachttermen naar de regering toe waren hiervan het bewijs. Zij was van mening dat de NDP altijd voor vernietiging heeft gezorgd. Oma hoopt dat het volk in 2017 afrekent met deze regering.

door Johannes Damodar Patak

 

More
articles