BRANDSTOFVERHOGING NIET DE LAATSTE

Het is een feit. Keerpunt heeft in vorige edities reeds gesproken over de op handen zijnde verhoging van brandstof. Toen lieten wij al doorschemeren dat er een verhoging van een kwartje in de lucht hing. Dat is dus deze week een feit geworden. De brandstofprijs voor unleaded is dus naar SRD 5,40 gegaan. Dat is een kwartje meer dan de vorige prijs. Ook diesel, het meest essentiële product, kent uiteraard een stijging. En zo wordt die brandstofprijs voor de burgers en bedrijven haast onbetaalbaar. Maar dit zal natuurlijk niet zonder gevolgen blijven. Bedrijven die doorgaan met hun activiteiten, zullen ongetwijfeld de verhoging doorberekenen in hun product of dienst. Andere bedrijven die het niet meer aankunnen, sluiten hun deuren waardoor ook werknemers hun brood zullen verliezen. De dienstverlening zal duurder en onbetaalbaar worden en de hele productieketen zal een mokerslag krijgen. En dit is niet alles. Dit is niet de laatste verhoging van de brandstofprijzen. Er volgen nog meer, want onze overheid heeft door haarwanbeleid dringend geld nodig. De grote mond die de wanne be monetaire deskundige Gillmore Hoefdraad had, dat wij als land door het ergste heen zijn, is dus wederom een grote leugen gebleken. Er volgen nog meer brandstofaanpassingen en het zal in januari of medio februari weer een feit zijn. De mensen die gillen dat de regering een goede job doen, zijn nu hopelijk wakker uit de droom waarin ze al die tijd leefden. Deze mensen hebben duidelijk niet begrepen dat de NDP de boel voor de gek heeft gehouden en dat men allerlei beloften en verzinselen aan het volk voorhoudt. Wij gaan u nog iets moois vertellen. Terwijl het hele volk begint te mopperen en uit te schelden, is de regering ook bezig in de achterkamers met een scenario. De NDP weet dat het Surinaamse volk snel afgeleid wordt, dus zijn de scenarioschrijvers in aanwezigheid van flessen alcohol bezig het volgende afleidingsplan te schrijven. Wedden dat de president plotseling een uitspraak doet die het land bezighoudt. Maar wij, als volk, moeten de focus niet verliezen. Suriname moet beseffen dat deze regering via scenario’s, leugens, corruptie en intriges, de rit wil uitzitten. Het maakt ze daarbij niet uit of het volk verpaupert zolang hun belang lekker is geregeld. Behalve dat dit niet de laatste brandstofverhoging zal zijn, moet u niet vergeten dat er meerdere inkomstenverhogende maatregelen zijn. Verzekeringen, wegenbelasting, inkomstenbelastingen, verdere aanpassing van stroom- en watertarieven. Wij naderen het punt dat het niet meer verder te dragen is. De NDP denkt dat het volk maar blijft accepteren. Even een reminder voor deze grapjassen. Vraag het maar aan Bosje. De regering ligt nu overhoop met het IMF, maar wil toch de tweede tranche graag hebben. Naar verluidt zal de tweede storting veel meer zijn dan de eerste. Men zal er alles aan doen om het fonds het idee te geven dat alles conform afspraak verloopt. De overige internationale fondsen kijken welke stappen het IMF neemt jegens ons land en zullen niet zomaar geld geven aan dit kabinet dat een krabita anoe heeft.