Ziekenhuizen in 2017 wederom in overleg met SZF

De ziekenhuizen willen al vroeg in 2017 weer met het Staatsziekenfonds (SZF) om de tafel gaan om verder te overleggen over de verschillende betalingsmodellen en over de aanpassing van de ligdagtarieven. Dit zegt Manodj Hindori, voorzitter van de Nationale Ziekenhuisraad (NZR). De ziekenhuizen hebben van het jaar meerdere malen aangegeven, dat de tarieven zijn achterhaald. Echter hebben de onderhandelingen om de tarieven aan te passen met de zorgverzekeraars tot nog toe niets opgeleverd. Hindori geeft aan dat het SZF de ziekenhuizen deze maand tegemoet is gekomen om te kunnen voldoen aan de verplichting om naast de salarissen, ook de kerstbonussen aan het personeel van de ziekenhuizen uit te betalen.

In een eerdere editie van ons dagblad onder de kop: ‘Ziekenhuizen trekken aan de bel bij zorgverzekeraars voor extra middelen’, hebben wij aangeven, dat de ziekenhuizen de zorgverzekeraars om financiële hulp hebben gevraagd om de kosten van het personeel over de maand december te betalen. “Het SZF heeft bovenop de reguliere betalingen ook extra bedragen gestort op de rekeningen van de ziekenhuizen. Het SZF heeft in totaal bijna SRD 25 miljoen overgemaakt naar de ziekenhuizen. Hiermee kunnen de ziekenhuizen voldoen aan de verplichtingen naar hun personeel toe”, aldus Hindori.

Hij deelt mee dat de ziekenhuisdirecties blij zijn met de inzet van het SZF om de financieel zware maand december te kunnen overbruggen. De NZR-voorzitter vertelt dat het SZF de medische verzekering van verreweg het grootste deel van de samenleving behartigt en daarmee is uitgegroeid tot de grootste betaler aan de ziekenhuizen. Hindori benadrukt dat de ziekenhuizen en het SZF het belangrijk vinden dat er een goed partnerschap bestaat, waarbij financiële problemen in de sector tijdig kunnen worden besproken.

door Johannes Damodar Patak

 

More
articles