Rudi Nijman heengegaan

Rudi Nijman in de volksmond beter bekend als ‘Pa Nijpie’, heeft gisteren het tijdelijke met het eeuwige gewisseld. Hij was namelijk de oud-coach van onder andere CLD. Nijman die zes kinderen had, begon met zijn basketbalactiviteiten in zijn geboortestad, Moengo. Uiteindelijk verhuisde hij voor zijn studie naar Paramaribo waar hij onder andere voor de basketbalverenigingen Spes Patriae,Independiente in actie kwam. Nijman werd coach van onder andere Blue Birds, De Arend, SNL,CLD en SNL.

In 2005 kreeg Pa Nijpie een beroerte en raakte verlamd aan een kant van zijn lichaam. Ondanks dat bleef hij de warmte van de Surinaamse basketbalwereld krijgen. In leven kreeg hij in 2010 een lifetime achievement award van het Surinaams Olympisch Comite en werd ook door de regering onderscheiden tot Ridder in de Orde van de Palm en Ridder in de Orde van Gele Ster.