Leader in the ring herkent meerdere in Bigi Boy

Bigi Boy was in het gevecht tegen The Leader in the ring de betere

 

Jairznhio Bigi Boy Rozenstruik  heeft zijn 47ste knock out  op zak. Dat haalde hij hedenochtend rond 00:30 uur  in de hoofdpartij van het laatste thaiboxgala van het jaar ‘Bloed, Zweet en Tranen’. In de tweede ronde van de partij lukte het hem om zijn tegenstander Sergio, ‘The Leader in the ring’, met een rechtse hoek tegen zijn oor te raken. Dat werd hem fataal en de eer was aan Rozenstruik om zijn laatste partij voor nu in Suriname middels een technical knock out te winnen. Voor velen was het een beetje onduidelijk waarom de arbiter van de partij snel tussen de vechters kwam maar de hoek van Sergio bleef rustig en het werd dan de overwinning van Bigi Boy.

 

Benito Linger vs Nordin van Roosmalen

Benito Linger werd tegen het canvas geslagen door zijn tegenstander

De voorlaatste partij van de avond was het gevecht tussen Benito Linger van Team Elmont en Nordin van Roosmalen  van Team Paris. Vanaf de warming up van Van Roosmalen was het duidelijk dat hij het Benito niet al te makkelijk zou maken met een dubbele hoek. Dat was ook het geval in de derde ronde. Linger moest in deze partij het hoofd buigen voor zijn tegenstander uit Nederland nadat hij een hoek kreeg en geslagen was. Alsof dat niet genoeg was, kreeg hij twee maal acht tel in een ronde. Kort na de partij bedankte Van Roosmalen die voor het eerst in Suriname is, ons land. Ook bedankte hij, omdat hij nog met de eer mocht strijken.

 

Donovan Wisse vs Joshua Karsters

Een partij waarnaar velen uitkeken, was het gevecht tussen Donovan Wisse van Team Wisse en Joshua Karsters van The Fighting Titans. Beide vechters zitten in de lift voor wat hun thaibox carrière betreft. Naarmate het gevecht vorderde, nam de spanning toe en uiteindelijk was het uur der beslissing aangebroken waarbij slechts de trappen en de klappen tellen. Beide vechters kwamen fel uit hun hoek, maar vooral Karsters ging fel in de aanval. Het leek dat hij het meer op kracht muntte, maar Wisse had wel een antwoord op de gevechtsstijl van Karsters. Wisse hield het heel kort en zorgde er met een goede slag tegen de slaap van Karsters voor dat de partij niet langer dan een ronde duurde.

 

 

Chavelle Lee vs Chellina Chrino

Chavelle Lee was heel trots na haar overwinning op Da Beast

De enige damespartij van de avond was er eentje waarnaar velen uitkeken nadat de dames al slaag raakten tijdens de weging op eerste kerstdag.  De Surinaamse Chavelle Lee van Simson Gym kwam tegen Chellina “Da Beast” Chrino in actie die reeds viervoudig kampioen is. Deze partij eindigde na de beslissing van de arbiter in het voordeel van Lee.  Voor velen in de zaal en ook voor de winnares zelfs was Da Beast de betere. Chavelle vond het nodig om aan De West te vertellen dat ze naar haar gevoel niet de winnares was maar dat het resultaat uiteindelijk bindend was. Da Beast heeft op haar beurt Chavelle benaderd voor een rematch in Nederland op 24 mei van het volgend jaar tijdens een thaiboxgala “The Infusion.” Lee die bij deze partij van de avond de winnares werd van de Danger Zone Tournamentbelt,  zegt die uitdaging aan te gaan.

 

Giovanny van Ravenswaay vs Melson

De vriend van Chavelle Lee namelijk Giovanny van Ravenswaay slaagde er ook in om zijn partij in een overwinning om te zetten. Dat deed hij ten koste van de Frans GuyaneesMelson. Voor Giovanny die toch als winnaar uit de bus ging was et na 7 maanden dat hij weer in de ring stapte. “Gister na 7maanden weer de ring in gestapt. Heb bijna niet meer gevochten vanwege het feit dat de organisatie een grove fout gemaakt heeft door bewust of onbewust mijn tegenstander waarmee ik eerst zou vechten tegen een andere heeft laten uitkomen. Na dit besproken te hebben met mij trainers ben ik toch de ring ingestapt en mocht als winnaar de ring verlaten.”

Marco Pique vs Willam Diender

De enige rematch van de avond was de partij tussen Marco ” The Sniper” Pique en William ” The Machine Diender. Ruim 10 jaar terug stonden deze twee vechters al tegen over elkaar en was het The Machine die als winnaar uit de bus kwam. Gister was het een ander geval. The Sniper deed zijn naam de eer aan en maakte het The Machine een beetje moeilijk in de ontmoeting. The Sniper mocht met een puntenoverwinning de ring verlaten.

 

Minpunten van de avond

De partijen zijn ruim 50 minuten later dan geprogrammeerd aangevangen. Enkele andere zaken die opvielen was dat enkele gasten uit de VIP-ruimte ook met elkaar op de vuist wilden na het resultaat van de partij tussen Linger en van Roosmalen. Derden gaven aan dat de gasten elkaar aan het ‘bluffen’ waren en even leek het mis te gaan. Voor wat de partij tussen Mettendaf en Dwarte betreft, bestonden er ook enkele twijfels. Mettendaf raakte zijn tegenstander in het kruis en de arbiter gaf in dat geval geen acht tel maar wees Mettendaf aan als de winnaar. In geval een vechter in het kruis getrapt wordt, moet er ene acht tel gegeven worden en pas als de vechter zelfs aangeeft dat hij niet verder kan mag de tegenstander als winnaar aangewezen worden. Dat was bij deze bewuste partij niet het geval. Het gevecht tussen de dames heeft ook veel stof doen opwaaien. Gelet op het gevecht leek Da Beast te hebben gewonnen van Lee. Maar uiteindelijk was het voor de jury een draw en na overleg werd bepaald dat Lee met de belt naar huis mocht.

 

Door  Ivan Summerville