Styx pakt tiende futsaltitel

Spelers van Styx vieren het kampioenschap. Styx won gisteren ook het tweede treffen in de futsalfinaleserie tegen ZV Mengao. De ploeg won haar tiende landskampioenschap en de derde op rij. (Foto: Regillio Derby)

 

Styx/The Kuldipsingh Group is gisteravond voor de tiende keer zaalvoetbalkampioen van Suriname geworden. In de tweede wedstrijd van de best-of-three finaleserie werd ZV Mengao opnieuw geklopt. Na de 6-4 in het eerste duel afgelopen zondag, werd het dit keer 7-3 voor de nieuwbakken en meervoudige landskampioen van Suriname.
Voor Styx is het behalve de tiende titel ook het derde landskampioenschap op rij. Vorig jaar werd ook ZV Mengao in de eindstrijd verslagen en eveneens met 2-0. Zowel vorig jaar als dit jaar stonden de clubs twee keer tegenover elkaar in de na-competitie, met als verschil dat Styx dit keer via de herkansing de finale bereikte. De ploeg werd namelijk in de eerste ronde door Mengao verslagen, waardoor Mengao de eerste finalist was. In de herkansing won Styx van SV Kabel Boyz/Luna Group.

Vorig seizoen was het Mengao dat via de herkansing de eindstrijd bereikte. In de eerste ronde werd de club toen door Styx verslagen.
In de 2014 werd Styx kampioen door The Lions in de finale te kloppen.
Vanaf 2001 tot 2014 heeft Styx de titel steeds om de twee jaar gewonnen, te weten: 2001, 2003, 2006, 2008, 2010, 2011, 2012 en 2014. Hierna volgden ook 2015 en nu ook 2016.
De club is vanaf 2015 recordhouder voor het aantal kampioenschappen. ZV Mengao heeft er 8 titels.

 

Zoals het een Braziliaan betaamt liet Davy Da Silva gisteren ook zien dat hij niet alleen over voetbal- en futsalkwaliteiten beschikt, maar ook het dansen beheerst. (Foto: Regillio Derby)

Styx zag clubtopscorer Gregory Righters begin dit seizoen naar Mengao vertrekken en de speler speelde tijdens de playoffs dus tegen zijn oude club, waar echter de Braziliaan Davy Da Silva zich tot vedette heeft ontpopt. Da Silva leidde Styx gisteren opnieuw als topscorer. Hij scoorde twee keer in de 7-3 overwinning.
In de finaleserie van de eerste klasse heeft Silent verrassend een 1-0 voorsprong genomen tegen SV Kabel Boyz/Luna Group, dat de tegenstander eerder naar de herkansing had verwezen. Silent won met 6-3. Given Pika en Giovanni Rotsburg waren goed voor twee doelpunten evenals Rivelino Uralima van SV Kabel BoyzLuna Group.
In de derde klasse is SCSV Barka kampioen geworden. Nadat de ploeg door Stibula naar de herkansing was verwezen, werd de ploeg uit Latour in de finaleserie met 2-0 verslagen. SCSV Barka won game 2 gisteren met 8-5. Radjeshkumar Hindori leidde SCSV Barka met 3 doelpunten.

More
articles