Basketbalassociatie organiseert FIBA 3 x 3 toernooi

Basketballers wachten een eventuele rebound af bij een dunk van een speler. De SBA organiseert binnenkort een FIBA 3 x 3 toernooi. (Foto: SBA.sr)

In samenwerking met Stichting Caribbean Athletic Improvement Agency (CAIA) heeft de Surinaamse Basketbal Associatie (SBA) een door de Internationale Basketbal Federatie (FIBA) opgezet 3 vs 3 toernooi, genaamd “Love the Game”.
“Love The Game” wordt daarmee het eerste door de FIBA opgezette en goedgekeurde 3 vs 3 basketbaltoernooi in Suriname.
Deze goedkeuring van van de FIBA houdt in dat dit toernooi een officieel FIBAtoernooi is waar de participerende spelers en de SBA als federatie FIBA-rangpunten kunnen vergaren.
Het is de bedoeling dat “Love The Game” de eerste stap is voor het 3×3 gebeuren in Suriname. Na het tweede officiële FIBA endorsed event zullen de beste participanten
via de SBA mogen meedoen aan grotere internationale toernooien zoals: Youth Olympic Tournaments, 3×3 World Championships (inclusief U18), Zone Championships (inclusief U18) en The 3×3 World Tour and 3×3 All Stars.
Om het toernooi een special effect te geven zijn spelers die hebben geparticipeerd in de SBA-scholen competitie uitgenodigd om mee te doen aan dit 3 vs 3 toernooi.
Het uiteindelijke doel is om met 3×3 basketbal door te breken op grotere podia en zodoende meer kansen te creëren voor de jeugd om zich te ontwikkelen via participatie in basketbal.
Voor dit toernooi zijn er twee categorieën opgezet, namelijk: de Male Main division (18+) en de Youth division (U-18).
Elke categorie zal in twee poules verdeeld worden, waarbij er eerst een “openronde-stage” zal zijn, gevolgd door een “knock-out-stage”. Er zullen geldprijzen en medailles zijn voor de topteams alsook de kans om Suriname waardig uit te dragen in andere FIBA 3×3 events.
De registratie voor SBA leden is reeds officieel opengesteld en zal gesloten worden op 17 december aanstaande. Er zal een officiële teach-in zijn op 15 december, waar alle participanten worden verwacht.
De CAIA is een door de in de VS studerende CLD-basketballer Yves Goed-schalk opgezette stichting.

More
articles