Rode kaarten traditie bij Domburg Sportbond

Een spelmoment tussen Boxel en Manhattan tijdens de competitie op Domburg. Rode kaarten zijn er meer regel dan uitzondering bij de DSB. (Foto: Regillio Derby)

Net als de Livorno Sport Organisatie, de Wanica Sport Organisatie en de Kwatta Sportbond, is ook de Domburg Sportbond (DSB) haar voetbalcompetitie reeds opgestart. De eerste rode kaarten zijn ook al gevallen, wat een traditiegetrouwe verschijnsel schijnt te zijn geworden bij deze sportbond. Tijdens het afgelopen weekeinde vielen er drie rode kaarten. Mike Tjon A Jong kreeg in het duel tussen Rodan en Arsenal kort na de pauze de rode kaart gepresenteerd wegens het trappen van zijn tegenstander, waardoor Rodan verder moest met 10 man. Maar on-danks de numerieke minderheid won Rodan de wedstrijd toch nog met 3-0, dankzij goals van Rogandie Banai, Joey Singosari en Shefford Kasandikromo. In het duel tussen Felo en Jong Indo 2013 raakten Richard Amoida van Felu en Lucio Wajacabo van Jong Indo in de 55ste minuut slaags met elkaar en werden deze twee kemphanen vroeg douchen gestuurd. Felu won het duel met 4-1. Voor Feku scoorden Sideon Amoida, Santaro Banai en Romano Sandai 2x, terwijl Terrence Oosterwolde de eer redde voor Jong Indo 2013.
Overige uitslagen: Tramos vs Manhattan 3-0, doelpunten van Belfon Pabsa, Ortega Adjako en Rafihio Afata. Boxel’ 71 klopte Trackers met 5-1 dankzij goals van Adjai Ragghu 2x, Robert Anini, Sergio Draaibas en Max Bonapart. Orlando Kartoredjo scoorde de tegentreffer voor Trackers. Kesuzu en Vasco weken geen duimbreed en deelden na een 33 eindscore broederlijk de punten. Voor Kesuzu scoorden Ceriano Feller 2x en Djamal Brasdorp en voor Vasco: Rowe Wachter en Efraldo Lotje 2x. Bekerkampioen Kitha walste met 5-1 over Wilhelmina door goals van Rowe Sabajo 2x, Rojano Darius, Alessandro Sabajo en Ramon Amoeita. Diedel Diedieo gaf met zijn tegengoal het team van Wilhelmina een schrale troost.
Houttuin overrompelde bekerfinalist Anuraag met 6-1, dankzij doelpunten van Valentino Drielingen 4x, Shaquille Ronokasto en Ivenildo Drielingen. Rahul Hoeseni redde de eer voor Anuraag.
Zaterdagavond vervolgt de DSB zijn programma met Jong Indo 2013 vs Wilhelnina en SV Houttuin vs SV Kesuzu, terwijl voor zondag vanaf 10 uur in het DSB Stadion te Domburg op programma staat: Anuraag vs Manhattan; Arsenal vs Trackers; Vasco vs Kitha; Tramos vs Felu en Rodan vs Wedjaro. (DRP).

More
articles