Futsalfinale herhaling vorig jaar

Doelman Claidel Kohinor van SV Kabel Boyz/Luna Group leidt een aanval tijdens het derde tevens beslissingsduel tegen Styx. Styx won en plaatste zich voor de futsalfinale. (Foto: Regillio Derby)

De finaleserie van de hoofdklasse futsalplay-offs wordt een herhaling van vorig seizoen. De eindstrijd gaat namelijk wederom tussen titelverdediger Styx/The Kuldipsingh Group en ZV Mengao. Het wordt tevens het tweede seizoen op rij dat de ploegen elkaar twee keer in de na-competitie treffen. Net als vorig jaar stonden zij ook dit jaar tegenover elkaar in de eerste ronde. Het verschil was echter dat Styx zich in 2015 als eerste finalist plaatste, terwijl ZV Mengao via de herkansing de eindstrijd bereikte. Dit jaar ging ZV Mengao als eerste naar de finale, en Styx deed dat via de herkansing.
In deze herkansing werd SV Kabel Boyz/Luna Group gisteren ook in de tweede wedstrijd verslagen. Na een voorsprong van 5-0 bij de rust, zegevierde de meervoudige landskampioen uiteindelijk met 8-3. Romeo Jomena van Styx werd met drie treffers de topscorer van het duel.
Styx had de eerste wedstrijd donderdag na verlenging met 7-6 gewonnen. De ploeg koesterde toen een 4-0 voorsprong, maar zag Kabel Boyz terugkomen tot 6-6. In de extra tijd maakte Stefano Rijssel het verschil.
ZV Mengao verwees Styx in de eerste ronde naar de herkansing door de best-of-three serie met 2-1 te winnen na een 1-0 voorsprong voor Styx. Het werd een duel waarin Jomena werd rood gekleurd alsook coach Ramautar van ZV Mengao. Hij zou uit ongenoegen over een arbitrale beslissing arbiter Terborg een duw hebben gegeven en werd hiervoor drie jaar geschorst. Hij zag zijn ploeg zich toch wederom voor de eindstrijd plaatsen. Ramautar heeft intussen besloten een stap terug te doen in de zaalvoetbalsport.
ZV Mengao verloor vorig seizoen de finale met 0-2 van Styx. De ploeg was toen in de eerste ronde met 1-2 eveneens door Styx naar de herkansing verwezen.
In de eerste klasse heeft SV De Vuist een 1-0 voorsprong genomen in de herkansing tegen Silent. Arno Tjokrosendjojo van SV De Vuist vond driemaal het net.
De winnaar van deze serie staat in de finale tegenover SV Kabel Boyz/Luna Group 2. De laatstgenoemde verwees Silent naar de herkansing, terwijl SV De Vuist afrekende met ZV Interbom.
De ploegen van All Stars en FCB staan tegenover elkaar in de finaleserie van de tweede klasse. FCB versloeg Forca 16 gisteren ook in de tweede partij van de herkansing: 5-4. Arrigo Watchman van FCB en Levi Kwakoe van Forca 16 vonden elk twee keer het net.
Forca 16 was eerder door All Stars naard herkansing verwezen, terwijl FCB de serie tegen ZVV Kismet won.
SCSV Barka en Stibula spelen de finale in de derde klasse. SCSV Barka completeerde gisteren de herkansingsserie tegen Styx/MN Car Center met 2-0 door het tweede treffen met 5-4 te winnen.
Derrick Garden van SCSV Barka eb Robert Zebeda van Styx/MN Car Center namen elk twee doelpunten voor hun rekening.
Stibula plaatste zich als eerste voor de eindstrijd door Styx/MN Car Center naar de herkansing te verwijzen. In de herkansing verloor Styx/MN Car Center dus van SCSV Barka, dat eerder SV Pentagon 3 elimineerde.
De finales gaan zondag aanstaande van start.

More
articles