Insel Air kan fluiten naar financiële hulp

Insel Air hoeft voorlopig niet te rekenen op steun van de overheid van Curaçao.
“Er is nog steeds geen beslissing en ook geen intentie om Insel Air financieel te ondersteunen,” waren de woorden van de Curaçaose minister van Economische Ontwikkelingen Eugene Rhuggenaath recentelijk tijdens de openbare vergadering met de overheid en Insel Air. Dat het niet goed gaat met de luchtvaartmaatschappij uit de Caribbean is al langer bekend, na klachten over de slechte service van de luchtvaartmaatschappij en het opschorten van de code-share met KLM en TUIfly. Het management van InselAir legt de schuld van de financiële problemen bij de Venezolaanse crisis. “De realiteit is dat Insel Air momenteel lijdt onder een extreem uitdagende cashflow situatie,” aldus CEO Albert Kluyver volgens de Curaçao Chronicle.
De luchtvaartmaatschappij zou nog honderd miljoen dollar tegoed hebben van het buurland. Er is een commissie opgezet, die nauw samenwerkt met de luchtvaartmaatschappij en op zoek gaat naar een mogelijke oplossing.
Rhuggenaath: “Met deze commissie willen we de oplossing zoeken die het algemene belang van het bedrijf dient. De intentie is dat er een voorstel komt over hoe het netwerk en de connectiviteit kan worden gewaarborgd voor de mensen op Curaçao”.

‘VENEZUELA EN KONINKRIJK MOETEN PRATEN OVER SCHULD AAN INSEL’
De Curaçaose luchtvaartmaatschappij Insel Air wil dat er direct wordt onderhandeld tussen Venezuela en het Koninkrijk der Nederlanden over de schulden die Venezuela heeft aan Insel Air. Ceo van Insel Air, Albert Kluyver, zegt in gesprek met het Antilliaans Dagblad dat als een van de landen zich niet aan het luchtvaartverdrag houdt, het dan aan de landen is om de geschillen op te lossen. Insel Air zit in financieel zwaar weer, omdat er nog miljoenen vastzitten in Venezuela. Venezuela moet nog 67 miljoen dollar betalen aan Insel Air Curaçao en 29 miljoen aan Insel Air Aruba.