Grote plannen voor export Borgoe Rum

SAB heeft op 17 november op haar 50ste verjaardag de Borgoe Reserve Collection gepresenteerd. De Reserve Collection is vanaf afgelopen maandag 28 november te koop aangeboden in de lokale retail.

De lokale promotie is inmiddels reeds gestart, tot nu toe vooral via social media. Gedurende de maand december wordt deze uitgebreid naar verscheidene andere kanalen en vanaf die periode zal er ook meer interactie met het publiek plaatsvinden. Met de introductie van de Reserve Collection heeft SAB N.V. zeker grote plannen met betrekking tot de export. SAB is reeds geruime tijd bezig het bedrijf daarop voor te bereiden en daar horen uiteraard ook de brands, zoals de Borgoe bij. Er is ontzettend veel vraag naar de Borgoe rum in het buitenland. Uiteraard is het voor SAB van belang om deze brand allereerst klaar te stomen voor een succesvolle carrière op de internationale markt. Daarbij was het essentieel om te werken aan uitbreiding van de lijn en verbeteringen aan te brengen aan onder andere de verpakking.

Het nieuwe logo

Het nieuwe logo van de Borgoe Megabrand bestaat nu naast de brandnaam ook uit een geheel nieuw icoon. Dit icoon in de vorm van een tandwiel heeft een rijke betekenis. Het reflecteert drie elementen: progression, heritage and origin.

Om het verhaal achter het nieuwe logo te begrijpen, gaat SAB terug in de historie van Suriname, waar eenheid en verscheidenheid een belangrijke rol spelen. Het land van de inheemsen waar vervolgens de Marrons erbij zijn gekomen die zich een weg naar de vrijheid hebben gevochten. In 1882 diende de oprichting van de Marienburg Sugar Estate als symbool voor de verdere ontwikkeling van Suriname. Op die locatie waren er reuze tandwielen in werking in de suikerfabriek die onder andere melasse produceerde voor het maken van rum. Deze tandwielen zijn nu nog steeds een toeristische attractie. 100 jaar later werd speciaal ter herdenking van de oprichting van de suiker plantage de eerste Borgoe Rum uitgebracht.

Progressie (progression) stimuleert SAB in het consumenten gebruik binnen het portfolio van Borgoe zelf. Er is een ruime keus voor verschillende soorten gebruikers, gelegenheden en levensfases. De afkomst (heritage) en origine (origin), komen tot zijn uiting in het tandwiel. De invloeden van de inheemsen en de Marrons zijn in de vorm van inkervingen of patronen in het tandwiel verwerkt.

De gehele transitie rondom de Borgoe Megabrand is een initiatief geweest van het Commercieel Team van SAB N.V. daarbij zijn verschillende externe partners aangetrokken die elk hun bijdrage en expertise hebben geleverd om de transitie compleet te kunnen maken. De reacties zijn erg positief. Men is onder de indruk van deze transitie en voorlopig trekt voornamelijk de Reserve Collection behoorlijk wat aandacht. De nieuwe Borgoe12 schijnt qua recept ook erg in de smaak te vallen bij zowel mannen als vrouwen en SAB verwacht met deze variant ook gouden medailles te gaan winnen in de toekomst.

More
articles