Nieuwe groep jongeren sluit zich aan bij VHP

Tijdens een structurenvergadering van de VHP afgelopen zondag in het rijstdistrict Nickerie, heeft een groep van zestig jongeren zich aangesloten bij de VHP. Zij heeft hiervoor gekozen, omdat zij zich ervan bewust is dat hun toekomst in gevaar is met de grote buitenlandse leningen van de Staat Suriname. Dit zegt de politieke organisatie in een persbericht.

Volgens de VHP is Suriname weer tot slaaf gemaakt door geldschieters in het buitenland. In feite heeft de regering een hypotheek gevestigd op de jongeren en hun toekomst en heeft daardoor hun mooie toekomstperspectief gestolen.

Dit falend leiderschap en falend bestuur wordt gekenmerkt door: a-nationaal beleid; asociaal beleid; onmaatschappelijk beleid; volksonvriendelijk beleid; rechtsstaat ondermijnend beleid; ondernemersonvriendelijk beleid; economieontwrichtend beleid en beleid op basis van macht en corruptie.

De jongeren in het bijzonder, worden slachtoffer van deze crisis vanwege hun onbekendheid ermee. Dit is de derde crisis in dertig jaar tijd, de jaren ’80, de periode 1996-2000 en nu zitten we weer met de gebakken peren. Dit allemaal hebben we te danken aan hetzelfde leiderschap van de jaren ’80 en hetzelfde beleid van toen

Dit is niet wat jongeren willen, zij hadden dit ook niet verwacht en voelen zich misleid en kunnen zich daarom niet identificeren met het gevoerde regeerbeleid.

VHP-voorzitter Chan Santokhi vindt dat jongeren het beleid positief moeten beïnvloeden en zich niet moeten laten corrumperen, zij moeten leiderschap en betrokkenheid eisen in alle organisaties. Hij pleit voor het opzetten van een moderne agrarische school, voor marktgerichte onderwijsinstellingen, het moderniseren van de agrarische sector en agro-industrie.

De voorzitter heeft aan de jongeren die zich aangemeld hebben, uitgelegd dat er kansen zijn om aan goedkoop kapitaal te komen om daarmede de productie en werkgelegenheid te verhogen, maar zei voorts dat deze regering er waarschijnlijk baat bij heeft dat mensen afhankelijk blijven van paketten en in armoede blijven om met giften wederom bij de volgende verkiezingen hun stem goedkoop op te kopen. Zo blijven deze mensen in armoede, terwijl een kleine groep van familie en vrienden daarna levenslang in luxe blijft leven.

More
articles