Mengao eerste finalist futsalplay-offs

Vangelino Sastromedjo van ZV Mengao en een teamgenoot feliciteren elkaar met de zege op Styx. Het leverde de ploeg de eerste finaleplek op. (Foto: Regillio Derby)

ZV Mengao heeft zich giste-ren als eerste finalist ge-plaatst van de hoofdklasse zaalvoetbalplay-offs.
De ploeg rekende in de der-de tevens beslissingswedstrijd van de eerste ronde met 6-3 af met titelverdediger Styx/The Kuldipsingh Group. De laatstgenoemde is hiermee verwezen naar de herkansing, waar SV Kabel Boyz/Luna Group de tegenstander wordt. Kabel Boyz/ Luna Group maakte de best-of-three serie tegen The Lions af in twee wedstrijden, te weten 7-6 om 7-3. Styx won game 1 tegen Mengao op zondag 20 november met 6-3, een tumultues duel waarin Styx-aanvaller Ro-meo Jomena en Mengao-coach Ramautarsing rood werden gekleurd. In het tweede treffen sloeg Men-gao na penalty’s terug. Het wed 9-8 na een eindscore van 6-6 na de reglementaire speeltijd. Gisteren maakte de ploeg het karwei dus af met 6-3.
De Brazilianen Alexandre Pai-va en Waldenir Palheta van Mengao namen elk 2 doel-punten voor hun rekening.
Vorig seizoen stonden Men-gao en Styx tegenover elkaar in zowel de eerste ronde als de finale. Toen was het Styx dat zich als eerste voor de eindstrijd plaatste.  Mengao won in de herkansing van The Lions om vervolgens in de eindstrijd in twee duels van Styx te verliezen.
In de eerste klasse forceerde SV De Vuist na verlenging een game 3 tegen ZV Inter-bom. Interbom had game 1 met dezelfde cijfers gewonnen. Game 2 werd afgelo-pen woensdag verschoven naar gisteren. Arno Tjokro-sendjojo leidde SV De Vuist met twee treffers.
De winnaar van deze serie neemt het op tegen Silent, die in twee wedstrijden door SV Kabel Boyz/Luna Group 2 naar de herkansing werd verwezen.
In de tweede klasse plaatste All Stars zich als eerste voor de finale. All Stars won gisteren het derde duel tegen Forca 16 met 8-4.
Dimitri Nyda van All Stars vond driemaal het net. Forca 16, dat slechts het eerste treffen won, speelt nu in de herkansing tegen FCB. FCB rekende af met ZVV Kismet, dat uitgeschakeld is.
Stibula heeft zich in de der-de klasse geplaatst voor de finale. De ploeg versloeg Styx/MN Car Center in game 3 met 6-1. Styx/MN Car Cen-ter speelt nu in de herkan-sing tegen SCSV Barka, dat SV Pentagon 3 elimineerde. Stibula verloor de eerste wedstrijd tegen Styx, maar kwam daarna sterk terug.
Stefano Mac Donald en Re-naldo Tolud leidden de ploeg uit Latour met elk 2 doel-punten.

More
articles