Styx zet Mengao op achterstand

 

Siegfried Uralima van Styx wordt achterna gezeten door een speler van ZV Mengao. Styx won game 1 gisteravond met 6-3. (Foto: Regillio Derby)
Titelverdediger Styx/The Kuldipsing Group heeft gisteravond een 1-0 voorsprong genomen in de best-of-three serie van de hoofdklasse futsalplay-offs. Rivaal ZV Mengao tevens verliezend finalist van vorig seizoen werd met 6-3 geklopt.
De Braziliaan Lucas Cirilo Da Costa leidde Styx met twee doelpunten.
De tweede wedstrijd in deze serie wordt woensdag gespeeld. Bij winst plaatst Styx zich als de eerste finalist, terwijl Mengao dan een herkansing voor de finale krijgt tegen de winnaar van de andere serie tussen The Lions en Kabel Boyz/Luna Group. Kabel Boyz leidt daar met 1-0.
De ontmoeting tussen Styx en Mengao werd ontsierd door enkele opstootjes. Zo moest Mengao-coach Gio Ramautar vertrekken nadat hij arbiter Terborg een duw had gegeven. Ramautar dacht zo zijn misnoegen te uiten over een arbitrale beslissing. Ook Styx-speler Romeo Jomena werd rood gekleurd. Hij probeerde iemand die vanuit de tribune een fles op hem had gegooid, achterna te gaan.
Mengao heeft dit seizoen in de algemene ronde alle drie duels tegen Styx verloren. In totaal heeft de ploeg sedert haar 10-4 zege in de eerste wedstrijd van de voorronde in de play-offs van 2015 acht wedstrijden op rij tegen Styx verloren, namelijk de twee daaropvolgende wedstrijden (11-1, 4-3), twee duels in de finaleserie (1-0, 2-0), de drie ontmoetingen (4-1, 10-2, 3-2) dit seizoen en het treffen van gisteren.
In de eerste klasse nam ZV Inter Bom gisteren ook een 1-0 voorsprong in de serie tegen SV De Vuist. De eindstand was 4-3. Stef Krimbo van ZV Inter Bom en Gilberto Cronie van SV De Vuist vonden elk tweemaal het net.
In de tweede klasse won FCB met 3-0 van ZVV Kismet. Kawiesh Balgobind leidde FCB met 2 doelpunten.
Uitslagen derde klasse:
SCSV Barka-SV Pentagon 3 7-6. Darl Amelo van SV Pentagon 4 doelpunten.
Styx/MN Car Center-Stibula 4-3. Gordon Tempico van Styx/MN Car Center en Renaldo Tolud van Stibula elk 2 doelpunten.

More
articles