PLO-onderhandelingstarief al achterhaald

Met de aanpassing van de benzineprijs en de gestegen koers, is het onderhandelingstarief voor de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) al maanden achterhaald. Dat zegt de voorzitter van de PLO, John Mahadewsing. Het ligt in de bedoeling dat de PLO in de maand januari van het volgend jaar weer met de overheid aan de onderhandelingstafel gaat zitten.

Mahadewsing zegt aan De West dat het volk zich ondanks de aanpassing van de benzineprijs, nu niet druk hoeft te maken over een verhoging van de bustarieven, omdat de PLO nog goed zit met de winstmarge. “De bustarieven blijven tot en met 31 december aanstaande ongewijzigd. Daarna gaan we weer onderhandelen en gelet op de koers en de benzinetarieven, zullen wij samen kijken wat voor de bushouders goed uitkomt.”

Volgens de PLO-voorzitter is er in de maand april van dit jaar voor het laatst onderhandeld. Bij die gesprekken zijn de bustarieven aangepast, maar nu is de koers weer gestegen. “Toen we voor het laatst met de overheid aan het onderhandelen waren, werd gewerkt met de koers van US-dollar 1 op SRD4,14, maar deze koers is allang achterhaald. Op basis hiervan werden onder andere de tarieven voor Groot-Paramaribo verhoogd van SRD1,25 naar SRD1,50.

Behalve dat de koers gestegen is, zijn de benzineprijzen ook verhoogd, diesel is van SRD1,62 naar SRD2,25 gegaan. Toch is onze winstmarge nog voldoende. In de maand januari van het volgend jaar zullen we opnieuw de prijzen van benzine bekijken om daarna te gaan praten over een tariefaanpassing.

-door Ivan Summerville-

 

More
articles