Karta-Bink hoopt op snelle realisatie gezondheidsinstituut Commewijne

Ingrid Karta-Bink, Pertjajah Luhur volksvertegenwoordiger, tevens ex-districtscommissaris van Commewijne, hoopt dat er snel een begin wordt gemaakt met de bouw van het multifunctionele gezondheidsinstituut, RR Healthy Lifestyle Institute, dat eind 2014 al afgerond moest zijn. Volgens Karta-Bink zal dit gezondheidsinstituut niet alleen zorgen voor werkgelegenheid in het district, maar zal het ook het toerisme in dit gebied bevorderen. Karta-Bink meent dat de stichting donateurs nodig heeft om het project te realiseren, vooral  nu twee grote investeerders zich terug hebben getrokken. De initiatiefnemers, Karin Refos en Lucia Rijker, zeggen dat het project gestagneerd is, vanwege de precaire situatie in het land. Hoewel de economische situatie veel instabiliteit bij bedrijven teweeg brengt, hoopt Karta-Bink dat  sponsoren toch belangstelling tonen, zodat het project voortgezet kan worden. De volksvertegenwoordiger zegt dat bedrijven nu voorzichtig zijn met het geven sponsoring. “Wanneer sponsoren zich terugtrekken, wil dat zeggen dat zij het ook moeilijk hebben.

Ze gaan in zo’n geval eerst zichzelf redden, alvorens grote investeringen te doen”, aldus Karta-Bink. Volgens Karta-Bink zal het gezondheidsinstituut 75 procent van het personeel dat nodig is, aantrekken uit Comme-wijne. Dit zal volgens haar ervoor zorgen dat een belangrijk deel van de grote groep werklozen in het district, aan een baan zal komen. “Verder zullen mensen in staat zijn binnen tien minuten van de stad, een adembenemende plek te bezoeken”, zegt Karta-Bink.

Zij zegt dat het RR Healthy Lifestyle Instute een geweldig project is zoals het Peperpot Natuurpark in Commewijne. Het instituut zal volgens haar een enorme boost betekenen voor het toerisme in Commewijne. Wellness betekent ‘well being en fitness’, het instituut zal erop een gezonde manier voor zorgen dat mensen nieuwe energie opdoen, maar zich tevens ook ontspannen. Volgens Karta-Bink is ligging van het gezondheidsinstituut ook ideaal: midden in de prachtige natuur, maar toch dichtbij de stad, waardoor mensen vanuit de stad het instituut makkelijk kunnen bezoeken.

door Richelle Mac-Nack

 

More
articles