Protestvergadering Universiteitsbonden aangehouden

Een protestbijeenkomst van het technisch en administratief personeel van de universiteit is afgelast. De Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (COL), meldt dat er gisteren namelijk besprekingen zijn gevoerd tussen de minister van Onderwijs en het federatiebestuur van de universiteitsbonden.

Federatievoorzitter, Hugo Blanker, is niet tevreden over het resultaat van deze sessie. “Wij zijn tot een punt gekomen waarbij wij willen proberen te geraken tot een ontwerp gemeenschappelijke besluitenlijst. Als de voortekenen niet bedriegen, kunnen wij de komende week een aanvaardbaar tussenverslag presenteren aan de leden. Daarom is de protestvergadering vooralsnog aangehouden.

“Hierin zullen wij pogen de items puntsgewijs vast te leggen, met andere woorden waarmee wij al gezamelijk instemmen, wat nog in discussie is en waarover wij geen overeenstemming hebben bereikt, of kunnen  bereiken. Pas daarna is het zinvol om op de algemene ledenvergadering verslag te doen aan de leden voor het innemen van standpunten.”

De heikelpunten betreffen miskenning, nepotistisch handelen binnen de universiteit tot en met de invoering van een verbeterde eigen beloningsstructuur en uitkering van achterstallige periodieken.

Hieronder dient ook te worden verstaan: de vaststelling en de uitvoering van een loopbaanontwikkelingsplan voor elke werknemer, verbetering van de veiligheid van de werkomstandigheid en optimale verzekering alsook heractivering van de klachtencommissie. De Werknemers Federatie Universiteit heeft daarbij ook de actuele wurgende financieel- economische effecten op de leden van de lidbonden aan de orde gesteld. Voor wat betreft de direct materiële aspecten, zoals uitbetaling van de achterstallige jaarafwisselings gratificatie, daar zijn de partijen het nog niet over eens. Hetzelfde geldt ook voor de uitbetaling van achterstallige periodieken.

More
articles