Veel vreemdelingen in de criminaliteit

Tijdens de openbare vergadering in De Nationale Assemblee (DNA) hedenmiddag, heeft de minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk-Silos, aangegeven dat er veel vreemdelingen in Suriname zijn die zich met verschillende criminele activiteiten bezighouden.

Volgens de bewindsvrouw is het van belang dat vreemdelingen bij de aanvraag van hun verblijfsvergunning een borg hebben met een goed inkomen. “Het lijkt ons heel nuttig dat de garantsteller een borg heeft, omdat veel vreemdelingen in de criminaliteit zitten.” Wanneer ze door de politie in de kraag gevat worden en uiteindelijk het land uitgezet worden, zal het de persoon die borg staat moeten zijn die de kosten voor het naar huis sturen van de crimineel zal moeten betalen. Dit zal volgens de bewindsvrouw op korte termijn de nodige aandacht moeten krijgen, omdat het uitzetten van vreemdelingen ook op de staatskas drukt.

De minister zegt ook dat zij vindt dat het ministerie er op moet toezien dat mensen die een aanvraag voor naturalisatie indienen, een ziektekostenverzekering hebben. “Het kan niet dat we vreemdelingen hier hebben zonder een ziektekostenverzekering. Ook dat zal op het budget van de overheid drukken.”

-door Ivan Summerville-

 

More
articles