NVB dinsdag in actie

Bushouders aangesloten bij het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) gaan maandag aanstaande in actie. Dat zegt Kenneth Themen, voorzitter van de Organisatie van Bushouders in Suriname. Er is onlangs een algemene ledenvergadering (alv) gehouden waarbij besloten werd dat in geval de leden voor uiterlijk vrijdag, de achterstallige betalingen niet ontvangen hebben, men dinsdag in actie gaat. Het gaat om betalingen over een periode van vier maanden.

Themen vertelt aan De West dat men nog niets van het ministerie van Financiën heeft gehoord. Alle stukken liggen al geruime tijd daar. De voorzitter zegt verder dat er maandagavond om 19:00uur een alv gehouden zal worden waarin het te voeren actiemodel besproken zal worden.

Themen is helemaal niet te spreken over de manier waarop de overheid met hen omgaat.

“We hebben een schrijven gestuurd, maar tot nu toe hebben wij geen feedback gehad. De overheid moet nu antwoord geven op ons verzoek. Het gaat om een betaling van drie maanden en eind oktober wordt het vier maanden. Het ligt in de bedoeling dat ze alles voor ons storten. In de maand juni heeft de overheid voor vijf maanden voor ons gestort. Dit willen wij echt niet meer.” Over  de actie van dinsdag aanstaande wil Themen niet veel kwijt. Vast staat dat de bussen naar verschillende locaties gaan. Waar men precies naartoe gaat wil de voorzitter in deze fase nog niet prijsgeven.

More
articles