Basic One waterfabrikant heeft genoeg alternatieven

John Yang, directeur van Future Beverages en leverancier van Basic One water, zegt in gesprek met De West, dat er genoeg alternatieven zijn, indien de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM), zijn contract dat in maart 2018 vervalt, niet verlengd. Hij geeft aan dat consumenten van Basic One water gerust kunnen zijn en garandeert de continuïteit van het aanbod. Yang vindt het aan de ene kant positief dat de SWM zich houdt aan de opzeggingstermijn van het contract, maar aan de andere kant vindt hij het jammer dat hij via de media heeft moeten vernemen, dat het contract niet verlengd zal worden.

Marlon Oosterling, directeur van de SWM, heeft tijdens een persconferentie aangegeven, dat hij het contract met de fabrikant van Basic One water niet zal verlengen, omdat de inkomsten die de SWM int bij dit bedrijf volgens hem veel te weinig zijn. Oosterling zei dat de SWM getracht heeft een regeling te treffen met de fabrikant om voor 50 procent deel te nemen in het bedrijf zonder met wat in te komen, aangezien het bedrijf, terrein en het water van de SWM is. Yang geeft aan dat er keihard water is afgekocht bij de SWM. Volgens de SWM-directeur is de waterfabrikant niet akkoord gegaan hiermee, waardoor de SWM wederom getracht heeft tot een overeenkomst te komen. De SWM heeft toen voorgesteld om voor 48 procent deel te nemen aan het bedrijf en 2 procent aan een overheidsbank en de resterende 50 procent voor de fabrikant. Echter heeft de fabrikant dit voorstel ook van de tafel geveegd. Het contract met de fabrikant duurt tot en met 2018. Over de onderhandelingen om op 50-50 procent basis te werken wenste Yang niet in te gaan.

Oosterling gaf ook aan dat het water van Basic One, water uit de kraan is. Volgens Yang kan deze uitspraak naar het rijk der fabelen verwezen worden. Hij geeft aan dat het water verschillende processen doorloopt voordat het gebotteld wordt.

door Johannes Damodar Patak

More
articles