Veiligheid JAP-luchthaven niet gegarandeerd

De bondsvoorzitter van de N.V. Luchthavenbeheer, Lloyd Read, betwijfelt de veiligheid op de Johan Adolf Pengel (JAP) luchthaven. Dit zegt hij naar aanleiding van het stakende personeel van de internationale luchthaven. De werkzaamheden worden momenteel verricht door de stedelijke brandweer en door personeel dat al enige tijd niet in de reguliere operationele dienst heeft gezeten.
De vakbondsman zegt dat het om schijnmaatregelen gaat die doorgevoerd zijn.
De directie van N.V. Luchthavenbeheer heeft in een persbericht aangegeven, dat de veiligheid op de luchthaven en de afhandeling van de in-ternationale vluchten gegarandeerd is.
De geplande vluchten van gisteren hebben normaal voortgang gevonden. Het personeel van de N.V. Luchthavenbeheer is sinds gisteren in actie, vanwege afspraken die de directie niet is nagekomen. De salarissen zijn in de maand april tegen een koers van SRD 4.68 uitbetaald. Intussen is de koers van de Centrale Bank van Suriname SRD 7. De directie is bereid een koers van SRD 5 te hanteren. Echter heeft het personeel dit afgewezen. De voorzitter benadrukt dat het personeel niet de dupe mag worden van mismanagement van de directie.

More
articles