SWM-directeur gaat voor meer efficiëntie

De directeur van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM), Marlon Oosterling, gaf vandaag tijdens een persconferentie op zijn hoofdkantoor aan dat de afdeling Klantenservice van de SWM nog veel te wensen overlaat. Hij vertelde dat het over een paar dagen anders zal zijn en maakt zich niet druk als mensen boos willen worden. Hij merkte op dat heel veel mensen klagen dat de SWM niet te bereiken is. De directeur erkent ook dat dit daadwerkelijk zo is. “SWM is moeilijk of niet te bereiken”, aldus Marlon Oosterling.

Hij gaf aan dat de SWM bezig is met het opzetten van een nieuwe telefooncentrale en meer onderliggende lijnen. De huidige telefoonsituatie is als volgt: mensen bellen, maar de ringtone is niet waarneembaar. Oosterling gaf aan dat de aanvraag bij Telesur inmiddels al gedaan is voor de nieuwe lijnen.

Een aanvraag bij SWM voor het aansluiten van water, moet volgens Oosterling zo snel als mogelijk worden afgehandeld. “Ik wil niet meer hebben dat mensen met een offerte maandenlang lopen”, aldus de directeur.

Hij zei dat de SWM ook vijftig mensen in dienst heeft genomen. Oosterling gaf aan dat deze mensen goed opgeleid zijn en in de waterbranche hebben gewerkt. Zij zullen samen met enkele stafleden op de buitenposten geplaatst worden, zoals Commewijne en Saramacca.

De SWM-directie is ook bezig opleidingen in het buitenland te zoeken voor het personeel om ze beter te scholen. Oosterling heeft de afdeling Waterwinning de opdracht gegeven om te kijken waar de waterbronnen liggen in het hele land om precies te kunnen weten waar al het water zit. De directeur roept ook alle mensen op die bronnen hebben geboord om zich te registeren bij de SWM. Hij verzekert de mensen ervan dat zij hun bronnen niet kwijt zullen raken. Hij vindt het een schande dat de SWM noch de minister van Natuurlijke Hulpbronnen op de hoogte is over de hoeveelheid waterbronnen waarover Suriname beschikt. De enige cijfers waarover de SWM beschikt, is de hoeveelheid bronnen die door de SWM is geboord.

door Johannes Damodar Patak

 

More
articles