Surinaamse drugsverdachten aangehouden in België

In de omgeving van de Mol in het Antwerpse Kempen, heeft de politie afgelopen zaterdag een bende opgerold die ervan verdacht wordt grote hoeveelheden cocaïne te hebben verhandeld.

De meeste verdachten hebben de Surinaamse nationaliteit. In totaal werden tien personen gearresteerd, van wie er vervolgens negen ook effectief werden aangehouden door de onderzoeksrechter. Dat meldt de Turnhoutse afdeling van het parket van Antwerpen vandaag, dinsdag 11 oktober, aldus de Belgische krant ‘Het Laatste Nieuws’. Het onderzoek naar de bende werd gevoerd door de lokale politiezone Balen-Dessel-Mol in samenwerking met de federale gerechtelijke politie.

De politie deed al langer onderzoek naar de bende. Aanvankelijk waren er twee hoofdverdachten in beeld, maar al snel bleken er meer vertakkingen te zijn.

Afgelopen zaterdag ondernam de politie een grote actie in België. Er vonden huiszoekingen plaats in onder meer Mol en Balen, met versterking van de douane en de dienst hondensteun en het interventiekorps van de federale politie.

In totaal namen er ongeveer honderd politieagenten aan deel. Zij vonden aanzienlijke hoeveelheden drugs en contant geld, die dan ook in beslag genomen werden.

De negen aanhoudingen zijn intussen ook al bevestigd door de raadkamer. Vrijdag zijn op de luchthaven van Cayenne in Frans-Guyana twee personen gearresteerd die op het punt stonden om via Frankrijk naar België te reizen. Het ging om zogenaamde bolletjesslikkers: ze hadden een grote hoeveelheid cocaïne in hun lichaam.