Gevaarlijke Surinaamse gevangene ontsnapt

De Franse nationale politie en de gendarmerie maken al een week lang klopjacht op een gevaarlijke verdachte van Surinaamse origine die op zondag 2 oktober wist te ontsnappen uit de penitentiaire inrichting  te Remire-Montjoly. Op de voormelde dag wist de verdachte die tot nog toe niet bij naam werd genoemd, tijdens sportactiviteiten op de parkeerplaats nabij de strafinrichting uit het gezichtsveld van zijn bewakers te gaan en vluchtte vervolgens. De 35-jarige Surinaamse man  raakte een deel van zijn kleding tijdens zijn vluchtpoging kwijt. De politie en gendarmes vonden namelijk kort na de ontdekking van de ontvluchting de gescheurde broek van de verdachte terug.   De opsporingsambtenaren nemen aan dat de man zich thans slechts met zijn ondergoed schuilhoudt in de bossen niet ver van de penitentiare inrichting.  Naar de man die als zeer gevaarlijk wordt aangemerkt, is inmiddels ook al een hefschroefvliegtuig ingezet. De verdachte waar men thans zo intensief naar zoekt, heeft zich meerdere malen schuldig gemaakt aan roofovervallen.  Tot bij het ter perse gaan van deze editie zou de man nog niet zijn opgespoord of aangehouden.