Coachescursus mijlpaal voor badmintonsport

Bij de Surinaamse Badminton Bond (SBB) wordt momenteel een Level 1 Coachescursus verzorgd voor de badmintoncoaches. Voorzitter Redon Coulor spreekt van een mijlpaal.

Bij de Surinaamse Badminton Bond (SBB) wordt momenteel een Level 1 Coachescursus verzorgd voor de badmintoncoaches. Volgens SBB-voorzitter Redon Coulor is dit een mijlpaal voor de badmintonsport in Suriname.

De cursisten komen in aanmerking voor het Level 1-certificaat, dat wordt door de Badminton World Federation is gecertificeerd. Zij zullen dan de eerste gecertificeerde badmintoncoaches in Suriname zijn. “Dit zal zeker bijdragen tot de ontwikkeling van de badmintonsport in Suriname”, aldus Coulor, die zegt dat er nu al wordt uitgekeken naar een vervolgtraject.

De cursus duurt een week van 24 tot en met 30 september, en is onderverdeeld in twee sessies per dag. Trainer Richard Wong uit Jamaica is momenteel in Suriname om deze cursus te verzorgen. De laatste cursusdag wordt afgesloten met het afleggen van een examen.

Ook streef de bond ernaar om volgend jaar “Shuttle Time” in Suriname te introduceren. Dit is een project dat in samenwerking met het ministerie van Sport- en Jeugdzaken en het ministerie van Onderwijs zal worden uitgevoerd. Hierbij zal de badmintonsport op scholen geïntroduceerd worden.

De cursus wordt georganiseerd door de badmintonbond in samenwerking met het Surinaams Olympisch Comité (SOC), het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en de Badminton World Federation.

More
articles