Zelfverzekerde Soepe Koese pakt vijfde Mr.Suriname titel

Soepe Koese (tweede links) is zaterdag voor de vijfde maal op rij Mr.Suriname geworden. Hij liet Wendel Setropawiro (m) en Sergio Holwijn (l) achter zich. (Foto: Regillio Derby)

Heel zelfverzekerd liep Soepe Koese afgelopen zaterdag het podium in de Congreshal op voor zijn presentatie in de A-klasse tijdens de Nationale Bodybuildingkampioenschappen. De atleet van Muscle Camp legde enkele ogenblikken later beslag op zijn vijfde Mr.Suriname titel. Met zijn overwinning liet hij Wendel Setropawiro van Champs Gym en Sergio Holwijn van Fitness Factory Suriname achter zich, zij eindigden als respectievelijk tweede en derde. Holwijn maakte een come back na een afwezigheid van vier jaar. Melvin Tolud van Dean’s Gym die het vorig jaar als derde eindigde, moest dit jaar genoegen nemen met de vierde plaats. Mark Tjon van Steve’s Gym die vorig jaar als vierde eindigde, haalde dit jaar de top 5 niet. Ook voor Antony Nekrui van Fitness Factory Suriname was er geen plek in de top 5. Hij werd vorig jaar winnaar in de B-klasse. In totaal deden er acht atleten mee in de A-klasse.

De Nationale Bodybuilding kampioenschappen die in een uitverkochte Congreshal werden gehouden, waren na de Powerliftwedstrijden het tweede grote evenement onder het nieuwe bestuur van de Surinaamse Bodybuilding & Weightlifting Bond (SBWB). De avond verliep geheel succesvol. Dit jaar werden alle drie onderdelen, te weten: Men’s Physique, Miss Bikini Fitness en Mr. Suriname op een avond gehouden, waardoor de het contest eerder van start ging dan normaal. IamGold trad bij deze kampioenschappen op als de grootste sponsor.

Voor november staan er ook wedstrijden op het programma, georganiseerd door de meervoudige bodybuildingkampioen Eddy Wilson. Voor deze wedstrijden zijn ook atleten uit Guyana uitgenodigd. Verder staan er voor de winnaars ook internationale wedstrijden op schema de komende maanden.

Dit jaar was het Miss Bikini Fitness kampioenschap, dat voor de tweede keer werd gehouden, wederom één van de favoriete onderdelen bij het publiek. Stefani Tjon A San van Fitness Factory Suriname wist haar titel met succes te verdedigen. Genevieve Soerokromo van Steve’s Gym moest opnieuw genoegen nemen met de tweede plek, terwijl Militia Galimo (Fitness Factory Suriname) als derde eindigde.

Mens Physique telde de meeste atleten. Zelfs atleten die vorig jaar in de C-klasse deelnamen, gaven zich dit jaar op voor het onderdeel Mens Physique. De deelnemers werden in twee categorieën ingedeeld, namelijk atleten onder 1.74m en boven 1.74. Bij de categorie onder 1.74 werd Philipus Vijf van No.1 Gym kampioen. Als tweede eindigde Rafael Kromokarijo en derde Faizel Pinas, beiden van Muscle Camp.

In de categorie boven 1.74 werd Daes Burgzorg van Bodyshape kampioen. Burgzorg was vorig jaar deelnemer in de C-klasse bodybuilding. Hij versloeg Archie Orban, Mens Physique winnaar 2015, die dus als tweede eindigde. Stephano Herfst van Dean’s Gym die dit jaar debuteerde, wist meteen de derde plaats op te eisen.