Roversbende laat slachtoffers getraumatiseerd achter

In het afgelopen weekend heeft een roversbende bestaande uit drie man, meerdere mensen getraumatiseerd. De rovers waagden hun eerste poging in een huis aan de Gummelsweg. Daarna slaagden zij erin een koppel in het Prinspark te beroven. Een van de slachtoffers van de Gummelsweg, zegt dat de rovers niet tot actie over konden gaan, want de politie was snel ter plekke nadat ze gealarmeerd werd. Met deze ervaring willen de slachtoffers andere mensen bewust maken van de stijgende criminaliteit in ons land. “Ik wil dat het volk ziet hoe erg de criminaliteit is in Suriname en dat men zich ervan bewust wordt”, zegt het slachtoffer. Volgens de verklaring van het slachtoffer zijn de rovers zeer professioneel te werk gegaan. “De rovers lagen al een hele poos op de loer bij ons. Bij het betreden van het huis, hebben ze de kabel van het alarm doorgeknipt”, geeft het slachtoffer aan. De rovers probeerden de slaapkamerdeur te forceren. “Ik hoorde het en werd wakker van het geluid. Ik maakte mijn man wakker en hij rende op zijn beurt naar de deur toe. Nadat hij tegen de deur schopte, gingen de rovers aan de andere kant tekeer en probeerden de deur open te breken”, aldus het slachtoffer.

Achteraf zagen de slachtoffers via camerabeelden hoe de drie rovers te werk zijn gegaan. De aangeefster zegt dat het om drie creoolse mannen gaat, waarvan twee een donkere huidskleur hebben en de andere iets lichter getint is.  “We zijn getraumatiseerd en voelen ons gevangen in ons eigen huis. Ze werden agressiever toen ze door hadden dat we wakker waren”, benadrukt de aangeefster.

Nadat de roversbende door had dat de slachtoffers wakker waren, besloten zij niet weg te gaan, maar probeerden zij de deur van de slaapkamer juist open te breken.

De rovers namen geen genoegen met een mislukte roofoverval en gingen op zoek naar andere slachtoffers. In het Prinspark hebben de rovers een koppel tot slachtoffer kunnen maken. Toen R.H samen met zijn vriendin B.A overvallen werd, heeft hij zich verzet tegen de gewapende rovers. Echter brachten de rovers hem een kapwond aan zijn hoofd toe, waardoor hij in het ziekenhuis belandde. Zijn vriendin werd in een shocktoestand achtergelaten. Het koppel werd beroofd van hun geld, mobiele telefoontjes en sieraden.

More
articles