Robinhood wint eerste editie Stars Cup

 

Robinhood is zondag winnaar geworden van de Stars Cup. In de finale van de eerste editie van dit toernooi was de ploeg met 2-0 te sterk voor Nishan’42. (Foto: Regillio Derby)

 

Robinhood zondag winnaar geworden van de Stars Cup. In de finale van de eerste editie van dit toernooi waren de roodgroenen met 2-0 te sterk voor Nishan’42. Na een ruststand van 1-0, kon de tegenstander uit Meerzorg niet terugkomen. Robinhood, dat zijn tweede titel na het bekerkampioenschap, in de wacht sleepte, maakte daarentegen een tweede treffers. Het waren Ivanildo Rozenblad en Joel Khoen Khoen die respectievelijk de eerste en tweede treffer voor hun rekening namen.

Bij Nishan’42 werd Marvin Podrono net voor rust rood gekleurd, wat een aderlating was voor de ploeg die haar Braziliaanse goalgetter Brito de Olivieira goed afgedekt zag worden door de tegenstander.

Voor Robinhood is de titel een welkome opsteker. De ploeg bevindt zich nog steeds in een fase van opbouw en herstel na enkele jaren van tegenslagen. Nadat de roodgroene formatie vorig jaar terug promoveerde naar de hoofdklasse werd eerder dit jaar beslag gelegd op de bekertitel door WBC na penalty’s te kloppen.

Robinhood moet het vooral hebben van jeugdige speler, die echter hebben bewezen hun mannetje te kunnen staan en met de winst vriend en vijand hebben verrast.

Robinhood won vorige week zondag, de tweede speeldag van de Stars Cup na penalty’s van Leo Victor. In de halve finale werd de nationale selectie verrassend met 3-1 geklopt en gisteren moest Nishan’42 eraan geloven in de eindstrijd.

Nishan’42 won op de eerste speeldag van Botopasi en knikkerde in de halve finale Inter Moengo Tapu eruit.

De Stars Cup dient als warming-up voor het nieuwe voetbalseizoen.

More
articles