Saramacca en Nickerie in finale Regionaal Vrouwenvoetbaltoernooi

De commissie Vrouwenvoetbal van de Surinaamse Voetbal Bond, zal vandaag in het dr. Ir. FR. Essed Stadion het Regionaal Vrouwen Voetbaltoernooi afsluiten. Gisteren hebben de meisjes van Para 1, Saramacca, Albina en Nickerie, in de halve finale fel gestreden voor een finaleplek. Uiteindelijk wist Saramacca zich ten koste van Para 1 te plaatsen voor de finale door met 2-1 te winnen, terwijl Nickerie zich ook met een stand van 2-1 ten koste van Albina in de finale wist te plaatsen.

Betreffende de partij tussen Saramacca en Para 1 ontstond er enige ophef, omdat de dames van Para 1 van mensen uit het publiek begrepen dat hun tegenstander met een onterechte speler in actie kwam. Volgens Marijke Satijo van Para 1, zegt het reglement dat geen enkel team met een speelster mag uitkomen die reeds in de reguliere meisjescompetitie van de SVB in actie komt. “ Echter trad Saramacca aan met Jerney Baje die voor Dosco uitkomt. Juist deze Baje nam de twee treffers van Saramacca voor haar rekening.” Ondanks dat, hebben we de wedstrijd uitgespeeld, omdat we dachten dat we het na de partij zouden kunnen uitpraten. Echter was dat niet het geval”, zegt Satijo. Zij zegt verder dat haar meisjes het toernooi gewoon zullen uitspelen, omdat ze allemaal sportief zijn.

De West sprak ook met Glenn Holband die deel uitmaakt van het team uit Saramacca. Hij gaf heel kort aan dat Baje niet voor Dosco speelt en dat Baje in Saramacca woont. “ Ik heb haar vanaf haar jonge jaren opgeleid en ze speelt niet voor Dosco. We gaan ons nu voorbereiden op de finale ontmoeting tegen Nickerie om de kampioenstitel in de wacht te slepen. De eerste partij, namelijk het duel om de derde en vierde plaats, vangt aan om 16:00 uur en gaat tussen Para en Albina, gevolgd door de finale tussen Nickerie en Saramacca.”

Door: Ivan Summerville