Regering verdeelt 9000 voedselpakketten per maand

Het ministerie van Sociale Zaken helpt sociaal zwakkeren maandelijks met een voedselpakket, bestaande uit basisgoedern. Jerry Renfrum, directeur van het directoraat Sociale Zaken, zegt in gesprek met De West, dat de regering op maandbasis 9000 pakketten verstrekt. Dit gebeurt in opdracht van president Desiré Bouterse. De directeur verwacht dat naarmate de financiële situatie van veel mensen moeilijker wordt, meer mensen zich zullen registreren om in aanmerking te komen voor een pakket. Per jaar betaalt het ministerie SRD 12 miljoen voor het aanschaffen van de basisgoederen. Vorig jaar december is het ministerie begonnen met het verstrekken van deze pakketten.  Renfrum garandeert dat het voedselpakettenproject duurt zolang er behoefte aan is in de samenleving.

Hij geeft aan dat het een operatie is die elke dag gaande is. “Sociale Zaken zal er altijd zijn om mensen te helpen”, aldus Renfrum. Hij merkt op dat sociaal zwakkeren het daadwerkelijk nodig hebben en dat ze er op rekenen. Betreffende het Herstel- en Stabilisatie-plan van de regering heeft het ministerie van Sociale Zaken ook lange termijnoplossingen. De directeur vertelt dat het op de lange termijn de bedoeling is dat mensen door het POWA (Programma voor de Ontwikkeling van Welzijn en Arbeid) in aanmerking kunnen komen voor een financiële bijstand.

De mensen zullen wel aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen.

In de samenleving wordt er vaak gezegd dat er met names en faces wordt gewerkt in de verschillende wijken waar Sociale Zaken gehuisvestigd is.

Renfrum geeft aan dat hij inderdaad geconfronteerd raakt met deze geluiden uit de samenleving. Hij zegt dat het ministerie  verschillende programma’s heeft voor sociaal zwakkeren, maar kan niet altijd vanuit gegaan worden dat zaken volgens de voorschriften gebeuren of worden afgehandeld.

Om dit probleem aan te pakken, heeft de directeur alle hoofden van de wijkkantoren ontvangen voor een gesprek.

Tijdens het gesprek heeft de directeur erop geattendeerd de hun medewerkers van Sociale Zaken de mensen op de juiste manier dienen te registreren en dat het echt om sociaal zwakkeren moet gaan.

door Johannes Damodar Patak

 

More
articles