Natio slikt bittere pil van Robinhood

 

De nationale selectie van Suriname die de Stars Cup als een voorbereiding gebruikt naar de Carribean Cup wedstrijden tegen Jamaica en Guyana heeft gisteren in het Andre Kamperveenstadion steken laten vallen. De selectie kwam in hun tweede wedstrijd van de Stars Cup uit tegen Robinhood en moest van hen een bittere pil slikken door met 1-3 te verliezen.

De bondscoach van de nationale selectie, Roberto Godeken zegt dat zijn spelers benedenmaats hebben gepresteerd en dat de individuele fouten voornamelijk in de achterhoede de selectie duur is komen te staan. “ Het lijkt alsof niemand in de wedstrijd zat. Natio heeft veel individuele fouten gemaakt en dat heeft ons als team genekt.”  Gelet op de opvatting van Godeken bleek het alsof de gretigheid en agressiviteit bij de selectie ontbrak en in het verlengde daarvan complimenteert de bondscoach de jongens van Robinhood  omdat ze allemaal bereid waren te werken voor elkaar.

Gelet op het spelsysteem van de selectie die op 5 oktober tegen Jamaica en op 8 oktober tegen Guyana uitkomt werd het accent meer op de verdediging gelegd maar gelet op de individuele fouten werd het spelsysteem niet goed tot uiting gebracht. “ Onze verdediging liet te wensen over.” Voor wat de Stars Cup zelfs betreft zat de nationale selectie het morgen tegen Inter Moengo Tapoe moeten opnemen. Deze twee teams zullen dan om de derde plaats van het toernooi strijden terwijl de finale zal gaan tussen Nishan’42 en Robinhood.  Voor wat de voorbereiding naar de wedstrijd om het demikampioenschap betreft zegt Godeken dat de selectie uit hun fouten moet leren om een betere beurt in het toernooi te maken.

 

Door: Ivan Summerville

More
articles