Worstelkaravaan vertrekt naar Nickerie

 

Het eerstvolgend toernooi van de Surinaamse Worstelfederatie (SWF) wordt gehouden in het district Nickerie. De worstelkaravaan is op zaterdag 1 oktober in het rijstdistrict. De laatste keer dat er een toernooi in het westen werd gehouden, was in 2014. Toen kregen de Nickerianen in een bomvol stadion (1000 man) van de Nickerie Tennis Club (NTC) topwedstrijden voorgeschoteld. De lokatie dit jaar is het VHP-Centrum aan de Soekhrammsingstraat. De toegang tot deze wedstrijden voor het publiek is geheel gratis. Het geheel vangt aan om 19:30 uur.

Het ligt in de bedoeling wederom een treffen tussen Nickeriaanse worstelaars met de rest van Suriname te hebben. Een zogenaamde West versus De Rest. In Nickerie zijn er twee worstelscholen, te weten WV Jai Hind en WV Hind-Keserie, beiden gevestigd te Corantijnpolder. Ze hebben zich al maanden voorbereid op deze wedstrijden en zijn klaar om de rest van Suriname te verslaan, waaronder de worstelaars van SC Tatami, WV Meerzorg, WV Commewijne, WV Jai Hanoeman en SNL Tamanoewa.

Ook de SWF ondervindt de gevolgen van de slechte economische situatie in het land. De geplande deelname van de nationale selectie aan toernooien in Nederland en België eind september is hierdoor afgelast. Na het toernooi van 1 oktober in Nickerie, zal de SWF zich opmaken voor haar Nationale Kampioenschappen (NK) in zowel de jeugd- als seniorenklassen. De NK wordt gehouden op zondag 27 november.

 

 

More
articles