Abdoelaziz wil meer populariteit dholak en tabla spelers

Shifar Abdoelaziz, tabla en dholak speler, tevens leraar en ook reparateur van deze Indiase instrumenten, zegt in gesprek met Teenie West, dat  in Suriname er toch wel een aantal dholak spelers  zijn die meestal op gevoel spelen (geen theorie dus). Er zijn wel weinig tabla spelers. Hij wil graag meer mensen zien in Suriname die deze instrumenten kunnen bespelen, daarom heeft de dholak en tabla leraar gemeend om een zes wekende durende cursus te verzorgen, die in de maand oktober van start gaat. Hij geeft aan dat de deelnemers na deze cursus over de basisvaardigheden zullen beschikken om de dholak of tabla te kunnen bespelen. Indien de deelnemers wensen, kunnen zij zich verdiepen in het bespelen van de Indiase instrumenten. De tabla en dholak kennen drie niveaus die worden gekenmerkt door de letters A, B en C. Niveau A is bedoeld voor beginners, waarbij Indiaas klassiek centraal staat, terwijl niveau B gebaseerd is op Bollywood nummers. Bij niveau C gaan tabla studenten zich richten op ghazal, terwijl dholak studenten zich zullen richten op Baithakgana. Hij geeft aan dat er in Suriname maar één instituut is dat tabla en dholak lessen verzorgd, namelijk Indian Cultural Center (ICC). Echter ziet hij  dat de focus gelegd wordt op Indiaas klassiek, terwijl Surinamers eerder verlangen naar dansnummers en Bollywood filmliederen op feestjes, geen Indiaas klassieke muziek. ICC geeft alleen tabla lessen, geen dholak lessen. Als motto heeft de jonge artiest: “Het bespelen van de tabla en dholak voor en door Surinamers. Geïnteresseerden kunnen via de Facebook pagina Shifar Abdoelaziz contact opnemen met de 23-jarige artiest.