Santokhi: ‘Terugroepwet wederom gewijzigd om mensen te beschermen’

VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi is niet te spreken over de manier waarop de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Jennifer Geerlings-Simons en de coalitie omgaan met de Terugroepwet. De politicus is van mening dat de oppositie het niet eens is met de manier waarop de Terugroepwet wederom is gewijzigd. “ Het weer wijzigen van een wet is niet iets dat gedaan is in landsbelang of voor de samenleving, maar voor het beschermen van drie mensen, dienen van een politiek belang en ook voor de bescherming en het behoud van de coalitie.”

Gisteren heeft in DNA de wetswijziging van de Terugroepwet plaatsgevonden. De wet is met 27 algemene stemmen aangenomen. De oppositionele partijen VHP, NPS, Abop en de Pertjajah Luhur hebben niet deelgenomen aan de vergadering waarin de wet ‘beëindiging lidmaatschap van De Nationale Assemblee’ is gewijzigd. De partijen voerden aan dat op 17 augustus in alle haast de wet is behandeld en goedgekeurd.

Santokhi zegt aan De West dat de oppositie niet aan zo een stemming en behandeling kon deelnemen, omdat al de parlementariërs belanghebbenden zijn. “ De coalitie wil het proces frustreren en beïnvloeden. Daaraan kan de oppositie niet meewerken en gelet op de manier waarop de coalitie met de oppositie omgaat, is, die ook niet om over naar huis te schrijven. Men is bezig dictatuur te voeren waarbij men de rechtstaat in gevaar brengt.”

De politicus benadrukt dat wetten geen eenvoudige zaak zijn waar veel juridische aspecten aan kleven vandaar dat men niet op een dag kan komen en zeggen dat men een wet gaat maken en of wijzigen. Voor wat de Terugroepwet betreft, zegt de coalitie dat het niet werkt maar de oppositie geeft met klem aan dat de wet wel werkt. “ Het enige dat men wil doen, is DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons  en de reeds teruggeroepen leden Raymond Sapoen en Dieppakoemar Chitan beschermen”, zegt Santokhi.

More
articles