‘Het wordt steeds erger met DNA-voorzitter’

NPS-voorzitter Gregory Rusland vindt het heel jammer dat de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Jennifer Geerlings-Simons het de oppositie onmogelijk maakt  haar werk te doen. “ Het wordt steeds erger met DNA-voorzitter en er moet daarin een verandering komen. De oppositie moet de mogelijkheid krijgen haar werk naar behoren uit te voeren. We zijn ook door het volk gekozen om hun belangen te behartigen en we hebben als volksvertegenwoordigers ook het recht onze input te geven, maar die wordt ons steeds ontnomen”, stelt Rusland.

Tijdens de gisteren gehouden DNa-vergadering was het voor de oppositie niet mogelijk moties in te dienen. Volgens Geerlings-Simons kon dat niet, omdat de oppositie niet had deelgenomen aan de discussies van de tweede ronde van de vergadering. Rusland benadrukt dat men niet naar de oppositie luistert en dat men zich slechts focused op de 26 DNA-posten van de NDP, 2 leden van de BEP en de 2 leden van de PL die volgens de rechter geen parlementariërs meer zijn.  Rusland laakt het gedrag van de voorzitter en hoopt dat er spoedig een verandering in de houding van DNA-voorzitter komt.

Rusland zegt verder dat bij de vorige begrotingsbehandeling er ook moties waren ingediend en dat de voorzitter besloten had die moties apart te behandelen. Rusland: “Ze had onze moties na de stemming behandeld, terwijl een motie als een input dient die ervoor moet zorgen dat er zaken bijgesteld worden waar dat nodig is.”

Op de vraag van De West waarom de oppositie de zaal verlaten had, zegt de politicus dat er afspraken waren dat men op donderdag tot 20:00 uur ’s avonds zou vergaderen. “ Er zijn ook andere werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. We hadden de voorzitter erop gewezen dat ze zich aan de afspraken moet houden, echter kon ze zich niet aan haar afspraak houden.” Voor wat het niet kunnen indienen van de moties betreft, zegt de politicus dat er voorwaarden zijn om een motie in te dienen. Daarvoor was er een schrijven naar de pers gericht. (Zie hiervoor het bericht ‘Oppositie krijgt geen gelegenheid om moties in te dienen’)

More
articles