SWM-bond stelt minister ultimatum

De personeelsbond bij de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM), heeft minister Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), vandaag een ultimatum gesteld om te voldoen aan het overeengekomen principeakkoord tussen de vakbond en de directie. De bond hield vanmorgen een algemene ledenvergadering waarbij besloten werd tot morgen te wachten op antwoord van de bewindsman.  De bond veegde gisteren het voorstel van Dodson van de tafel. Dit voorstel hield in dat het personeel een koerscompensatie zal krijgen van SRD 100 en een belastingkorting van SRD 125. Volgens bondsvoorzitter Rudi Baarh is de werknemersorganisatie naar aanleiding van haar besluit wederom voor een gesprek uitgenodigd door de minister. Baarh benadrukt dat de werknemers niet later dan morgen willen weten wat hun te wachten staat. “Het enige dat ze morgen willen horen, is dat men ervoor zorgt dat er een loonsverhoging van SRD275,- komt.”

Tijdens de ledenbijeenkomst vanmorgen was het wachten op een telefoontje van minister Dodson. Uiteindelijk vernam de bond telefonisch van de beleidsadviseur van NH dat zij voor morgen is uitgenodigd voor een gesprek met de bewindsman.

Baarh: “De bewindsman is al op de hoogte dat zijn voorstel verworpen is. Wij, als bond, staan nog steeds op het standpunt dat we een loonsverhoging willen. We zijn al langer dan tweeënhalve maand in gesprek en het geduld van de leden raakt op. In geval men geen gehoor geeft aan onze vraag betreffende de cao, zullen de acties verscherpt worden.”

Baarh benadrukt dat de verhoging vanaf de maand januari van dit jaar geldt. Hij zegt verder dat de werknemers geld nodig hebben en dat ze ook begrip zullen tonen indien ze de twk-gelden vanaf de maand januari in delen zullen ontvangen. Het gaat namelijk om een loonsverhoging van SRD275,- en een toelage van SRD100,= welke het personaal op zijn salaris wil.

-door Ivan Summerville-

More
articles