Kersverse kampioen Oema Soso sluit seizoen winnend af

Oema Soso heeft gisteren het seizoen winnend afgesloten. De ploeg die vorige week kampioen werd in de vrouwen voetbalcompetitie, won met 3-1 van semi-kampioen Ascona. (Foto: Regillio Derby)

 

Titelhouder Oema Soso heeft gisteravond het competitieseizoen 2015-2016 winnend afgesloten in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion.
Drie magistrale doelpunten in de tweede speelperiode brachten een abrupte ommekeer in een moeilijke slotwedstrijd, dat in eerste instantie leek af te stevenen op een zege voor tegenstander Ascona. De laatstgenoemde liet het redelijk goed opgekomen publiek goed voetbal zien met goed combinatiewerk en vooral strak verdedigingswerk, wat de regerende kampioensploeg in de SVB-vrouwencompetitie geruime tijd frustraties bezorgde daar hun bekende strategische tikwerk niet tot zijn recht kon komen.
In feite maakte Ascona de situatie hachelijk voor Oema Soso toen verdedigster Caidy Chin bij een vrije trap de bal kundig krulde langs de verbouwereerde en tot minst gepasseerde doelvrouw uitgeroepen Nathalie Adang.
Met de 1-0 was ook de ruststand bepaald.
Na aanvang van de tweede speelperiode leek hetzelfde spelbeeld zich voort te zetten met een sukkelende Oema Soso-voorhoede, die stuitte op goed leeswerk van de centrale verdedigster van Ascona, maar een verkeerde tactische timing en een gevaarlijke terugspeelbal van een Ascona-middenvelder dwars door het centrum opende de gelegenheid voor Oema Soso tot scoren. De bal kwam bij de laatste verdedigster, die op haar beurt onder druk van de aanstormende Oema Soso-aanvalsters de bal verder en veels te hard terugspeelde op de Ascona-doelvrouwe. Deze zag een aanvalster op zich afstormen en trapte de bal haastig en veels te tam naar een verdedigster op links, die het leder verloor aan de watervlugge Andaya Landveld. De voetbalvirtuose van Oema Soso ontdeed zich met een flitsende actie van haar verdedigster en plaatste met een goedgemikte schuiver de bal in de verste hoek: 1-1. Oema Soso kwam na dit doelpunt goed los en scoorde daarna nog tweemaal via Sabrina Rigters en captain Aisa Smit: 3-1.
Na de wedstrijd mochten zowel kampioen Oema Soso als semi-kampioen Ascona met veel tamtam hun prijzen (trofeeën, medailles en enveloppes met inhoud) in ontvangst nemen uit handen van de SVB-bestuursleden John Krisnadath (voorzitter), Arnold Bilkerdijk, penningmeester Bidjaikoemar Mankoe, Waldo Gobhardan en de oud-voorzitter Commissie Vrouwenvoetbal Harold Felter.
Vrijwel alle leden van het SVB-hoofdbestuur waren gisteravond in het stadion aanwezig.
De topscorer Monica Weegman van Merodia mocht gisteren ook haar prijzen in ontvangst nemen alsook de minst gepasseerde doelvrouwe Adang van Oema Soso en de vertegenwoordigers van U-20 kampioen Ascona en U20 semi-kampioen Dosko. Het geheel werd aan elkaar gepraat door conferencier Hedwig Vinkwolk, terwijl de sfeer goed werd opgeluisterd door een dj. Beide coaches met name Winston Babel van Ascona en Daniel Monsanto van Oema Soso, zwaaiden elkaar lof toe na de wedstrijd voor het geleverde spel van hun team.
In de wedstrijd die voorafging aan het enerverende slotduel zegevierde Merodia na een 2-3 achterstand bij de rust met 5-3 over Dosko. Voor Dosko scoorden: Merville Blatz (2x) en Chrichea Riley, terwijl SVB-topscorer Monica Weegman alle vijf goals van Merodia voor haar rekening nam. (DRP)

More
articles