Gregory Rusland: ‘Petitie moet duidelijk signaal geven aan de regering’

(foto: Johan de Randamie)

De petitie die de Nationale Partij Suriname (NPS) van plan is in te dienen, moet volgens NPS-voorzitter Gregory Rusland een duidelijk signaal geven aan de regering dat het volk zeer ontevreden is over de gang van zaken in het land. In de petitie zal er aan de regering gevraagd worden nieuwe verkiezingen uit te schrijven binnen een periode van een jaar. Rusland zegt dat de petitie een spontane actie is van de NPS, die voortgekomen is uit de spoedvergadering van afgelopen zaterdagavond. “Met de petitie willen we het misnoegen uiten van het volk”, verklaart hij.

Rusland zegt dat de huidige regering van president Desi Bouterse waarschijnlijk niet uit eigen beweging op zal stappen, desondanks zal de NPS ervoor pleiten dat er binnen een jaar vervroegde verkiezingen worden uitgeschreven. Hij zegt dat de situatie dagelijks moeilijker wordt voor de samenleving. “Dat zien we aan de stijgende prijzen en de bedrijven die hun deuren sluiten”, meent de NPS-voorzitter. Hij zegt dat het volk steeds armer wordt en als de regering niet met oplossingen kan komen hiervoor, ze plaats moet maken voor anderen.

De fractieleider van de NPS voegt er aan toe dat ze samen met de andere oppositiepartijen en maatschappelijke organisaties de straat weer zullen opgaan als het nodig is, als onderdeel van de protesten. Rusland weet niet precies wanneer de petitie aangeboden zal worden aan de regering. “Maar zodra het getekend is door het hoofdbestuur, zal de petitie gedropt worden waar die gedropt moet worden”, besluit Rusland.

-door Richelle Mac-Nack-

More
articles