Personeel SMS zet actie voort ondanks betaling

Het personeel van N.V. Scheepvaart Maatschappij Suriname (SMS) zal de gevoerde acties die afgelopen woensdag begonnen zijn, onafgebroken voortzetten. Hoewel er nu wat licht in de tunnel lijkt te zijn, is het personeel niet tevreden. Gisterenmiddag kwam de overheid al met een oplossing voor het salarisprobleem. Er werd toen geld beschikbaar gesteld om de salarissen van de medewerkers van SMS te kunnen uitbetalen. Gezien het besluit in de middaguren is genomen, gaat SMS-bondsvoorzitter Regillio Veldwijk, ervan uit dat de gelden vandaag of uiterlijk maandag op de rekeningen van het personeel zullen staan. Toch worden de acties onverdroten voortgezet, omdat de bond geen duidelijkheid heeft kunnen krijgen over de collectieve arbeidsovereenkomst (cao) van het vorig jaar, welke nog niet getekend is.

Op drie augustus gingen de tachtig SMS-werknemers in actie vanwege het uitblijven van het salaris over de maand juli, dat normaal al op de 28e van de maand gestort wordt.

Een tweede reden voor het personeel om over te gaan tot actie, was het uitblijven van de betaling van de ziektekostenverzekering. In een eerder gesprek verklaarde de penningmeester, Etienne Everd, dat het personeel op maandbasis verzekerd wordt. Door het niet tijdig betalen van de ziektekostenverzekering waren de zieke medewerkers verstoken van medische hulp.

door Richelle Mac-Nack

More
articles