Suriname Fashion Week 2016 in aantocht

“Crisis of geen crisis. De Suriname Fashion Week (SFW) gaat door. Van 28 september tot en met 2 oktober.” Dit zegt Warda Marica, de fashion director van Suriname ‘N Style VOF organisator van de SFW. Dit jaar is er een aantal veranderingen bij het mode evenement. Gekozen is om meer te werken met modeontwerpers uit de regio. Frans Guyana, Guyana, Trinidad en St Lucia. De shows zullen in De Hal aan de Grote Combéweg plaatsvinden. “We gaan dit jaar voor Tropical Chique, de nadruk is gelegd op het commerciële, een fashion week die ‘leeft’ en ‘beweegt’ “, zegt Marica. Suriname ‘N Style is een organisatie met als doel het stimuleren van de mode industrie in Suriname. Dit doet de organisatie door het modebewuste gevoel bij het publiek en de overheid aan te wakkeren en ook het niveau daarvan te verhogen. Dit doet zij in de vorm van het verzorgen van trainingen aan modellen en modellenbureaus, organiseren van lokale en internationale fashion events. En ook fashion te maken tot een van de grootste exportproducten van Suriname.