Meer over: Jaleesa Pigot Miss Tropical Beauties Suriname 2016

Kan je jouw persoonlijkheid omschrijven? En wat zijn je hobby’s?
Ik ben een gevoelige, loyale en zorgzaam persoon. Daarnaast zijn zekerheid en rechtvaardigheid belangrijke waarden in mijn leven. Doorzettingsvermogen ontbreekt mij niet. Ondanks obstakes weet ik altijd de weg te vinden naar mijn doel. Mijn hobby’s zijn creatief schrijven, styling en modelleren. Ik geniet er ook van om make-up-tutorials en fashion shows te bekijken.

Wie/wat heeft jou gemotiveerd om deel te nemen aan MTBS?
De mensen die dichtbij me staan hebben mij gemotiveerd om deel te nemen aan Miss Tropical Beauties Suriname 2016. Namelijk mijn familieleden, mijn partner en vrienden.

Hoe heb je ‘the journey’ ervaren en wat heb je eruit geleerd?
Het waren drie intense, maar leuke maanden. Ik heb elf intelligente, prachtige jonge dames leren kennen waar ik nu een band mee heb opgebouwd. We zijn, naar mijn mening, allemaal winnaars! Door de levensverhalen die we met elkaar hebben gedeeld heb ik ervaren waar mijn eigen kracht en valkuilen liggen. Ook heb ik ontdekt hoe anderen te inspireren. Gedurende het traject heb ik ervaren wat de kracht van een positieve denkwijze is. Het moment dat het traject achter de rug is voel je je herboren.

Kan je het moment beschrijven toen je naam werd genoemd bij de bekendmaking?
Het moment is onbeschrijfelijk. Ik kon mijn oren niet geloven. Wat ik me nog kan herinneren van het moment is de trilling in mijn handen. De uitslag was een grote verrassing voor mij, hoewel ik verwachtte dat ik de top 5 zeker zou halen.

Wat zou je als Miss voor Suriname willen betekenen?
Mijn doel is om Suriname op de (missen)kaart te plaatsen. Daarnaast ben ik bezig met de #LoveYourselfMovement. Hiermee wil ik voornamelijk de gehele samenleving, maar in het bijzonder jonge dames, inspireren om hun droom achterna te gaan, om hun eigen waarde te kennen, van zichzelf te houden en hun bijbrengen dat zelfliefde het zaad is van succes. Richt je aandacht op wat je hebt, niet op wat er ontbreekt. Het eerste maakt gelukkig, de tweede zorgt voor ontevredenheid.
Daarnaast wil ik me bezig houden met sociale projecten. Ik wil me vooral richten op kindertehuizen, omdat een goede toekomst voor Suriname begint bij de kennis die we overbrengen aan de kinderen van vandaag.
Je bent nu gekroond tot MTBS 2016. Zijn er bepaalde regels vanuit de organiisatie, waaraan je je moet houden als Miss?
Als miss ben je een rolmodel voor anderen.
Je moet altijd representatief zijn, omdat je te allen tijde de organisatie, jezelf en het land vertegenwoordigt. Ook een gezonde leefstijl is een must. Ik moet ervoor zorgen dat ik de juiste voeding tot mij neem.

Binnenkort zul je Suriname vertegenwoordigen tijdens Miss Supranational in Polen. Hoe zal je jezelf presenteren tijdens dit contest en wat zijn je verwachtingen?
Het is voor mij een grote eer om Suriname te vertegenwoordigen tussen 90 andere landen. Ik verwacht niets anders dan een geweldige en onvergetelijke ervaring. Ik zal Suriname laten stralen! Ik zal onze Surinamers meer reden geven om trots te zijn op wie wij zijn.

Voor wat betreft de talentenronde, zal je hetzelfde doen in Polen of staat er iets nieuws in de planning?
Mocht de talentenronde er weer zijn, wil ik me dan nog steeds richten op spokenwords, omdat dit een geweldige eerste ervaring was. Ik wil mijn schrijftalent ontplooien.

Heeft Miss Pigot een algemene boodschap?
We kunnen elkaar liever ondersteunen en bemoedigen in plaats van elkaar neer te halen. Eendracht maakt macht! Don’t forget to love yourself!