Cultuur Caravan instrument voor ontwikkeling

Vandaag is de Cultuur Caravan gelanceerd door de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Robert Peneux en de directeur van het directoraat Cultuur, Stanley Sidoel. De directeur zegt aan, dat cultuur het instrument is voor ontwikkeling, daarom vraagt hij de minister om op de begroting van 2017 geen genoegen te nemen met “tien cent” om het cultuurbeleid te kunnen uitvoeren. Peneux merkt op, dat cultuur deuren opent en mensen bij elkaar brengt. “Ik ben vrijpostig”, zegt Peneux. Hiermee geeft hij aan dat de directeur zijn plan kan voorbereiden en dat hij ervoor zal zorgen, dat het in De Nationale Assemblée (DNA) goedgekeurd wordt, tijdens de begrotingsbehandeling van 2017.

De minister juicht het initiatief van Cultuur-medewerkers en staffunctionarissen toe om uit eigen middelen het project `Cultuur Caravan’ te realiseren. Middels dit project wil het directoraat culturele activiteiten onder de plaatselijke bevolking bevorderen.

De Cultuur Caravan zal landelijk worden ingezet. George Struikelblok, waarnemend hoofd van de afdeling Culturele en Creatieve Vorming (CCV) zegt, dat de Cultuur Caravan is ontstaan uit minder leuke ervaringen door de jaren heen, waarbij er bijvoorbeeld geen sleutels te vinden waren van leslokalen in Coronie of mensen waren vergeten de sleutels achter te laten.

De Cultuur Caravan kan zich gemakkelijk vestigen en verplaatsen. Door middel van tenten, die binnen anderhalf uur opgezet en opgeruimd kunnen worden, zullen de verschillende culturen voorgesteld worden aan de gemeenschap. Het thema van de Cultuur Caravan is: `Breng cultuur samen met onderwijs’. De initiatiefnemers hopen tijdens de caravan ook nieuw talent te ontdekken. De Cultuur Caravan wordt gecoördineerd door de afdeling Culturele en Creatieve Vorming en wordt uitgevoerd in samenwerking met andere afdelingen van het directoraat Cultuur.

door Johannes Damodar Patak

More
articles