Suriname verslaat gastland Guyana

Jordan Alphonso van Guyana onderneemt een doelpoging tijdens de ontmoeting tegen Suriname. Suriname won met 65-56.

De basketbalselectie van Suriname heeft met zijn winstpartij tegen Guyana in de CBC U-16 basketbalkampioenschappen de kansen behouden op plaatsing voor het U-17 jeugdbasketbal WK van de FIBA. Onze selectie verloor de openingswedstrijd zondagmiddag in de Cliff Anderson Sporthal in Guyana met 67-80 van Jamaica, maar maandagavond veerde Suriname sterk terug en gaf het gastland de wind van voren. Het scorebord wees  65-65 aan aan het einde van de vierde quarter en blije gezichten van de Surinaamse spelers. Zij zullen het vandaag dinsdag 5 juli in hun derde wedstrijd moeten opnemen tegen Aruba, dat zijn openingswedstrijd met 67-52 won van Trinidad and Tobago (T&T). Jamaica zal vandaag in zijn tweede partij de degens kruisen met T&T.
Guyana is vrij en komt  morgen, woensdag 6 juli, weer in actie wanneer het gastland de strijd zal aanbinden tegen de Trinidadiaanse basketballers. Jamaica speelt dan in zijn derde wedstrijd tegen Aruba, terwijl het voor de Surinaamse ploeg een rustdag wordt.
Onze basketballers komen donderdag 7 juli weer in actie wanneer het slotduel wordt afgewerkt tegen Trinidad voorafgaand aan de slotontmoeting van groep B tussen Guyana en Jamaica.
De top 3 van het toernooi stromen door naar het FIBA U17 WK. In groep A, welke ook in Guyana in de Cliff Anderson Sporthal wordt afgewerkt, heeft Bahamas de leiding genomen met overwinningen op respectievelijk de Antillen (109-71) en de Britse Maagdeneilanden (101-40).
De Britse Maagdeneilanden verloren ook hun tweede wedstrijd en wel tegen Barbados met 61-64, terwijl de Antillen zich herstelden van het eerdere verlies tegen Bahama’s door Dominica met een recordscore van 113-34 te verslaan.
De uitslagen en het wedstrijdprogramma zijn als volgt:
Groep B: Suriname-Jamaica 67-80; Guyana-Aruba 60-58; Aruba-Trinidad 67-52; Suriname-Guyana 64-56. Groep A: Antillen-Bahamas 71-109; Barbados-Britse Maagdeneilanden 64-61; Bahamas-Britse Maagdeneilanden 101-40 en Antillen-Dominica 113-34. Het vervolgprogramma:
Dinsdag 5 juli 2016:
Dominica vs Barbados
Britse M.-Antillen
Suriname-Aruba
Trinidad-Jamaica
Woensdag 6 juli
Jamaica-Aruba
Dominica-Bahama’s
Barbados-Antillen
Trinidad-Guyana
Donderdag 7 juli
Britse M.-Dominica
Bahamas vs Barbados
Suriname-Trinidad
Guyana-Jamaica
(DRP)

More
articles