Ray Neiman start organisatie voor jongeren in arme wijken

De populaire Surinaamse zanger Ray Neiman is momenteel bezig een organisatie ‘Kids of the street’ op te richten in onder andere Suriname en Frans-Guyana. Met deze organisatie wil Neiman teruggeven aan de gemeenschap. De zanger merkt op dat er heel wat deuren voor hem opengaan in landen die hij tot nog toe heeft bezocht. “The love en respect that people give me, I want to give back.” Het ligt in de bedoeling om in periode december een kleine show te organiseren voor jongeren in arme wijken, waar ze naast goede muziek ook kunnen genieten van verschillende activiteiten.

Neiman vertoeft momenteel in Suriname, vanavond geeft hij een optreden als hoofdgast tijdens de Fête de la Musique onder begeleiding van de Sopropo band. Tijdens zijn korte verblijf in Suriname zal er samengewerkt worden met Surinaamse artiesten. De bekende Nisha Madaran wordt als optie gezien. Madaran staat trouwens ook in de line up van Fête de la Musique. Neiman staat open voor samenwerkingen, maar hij merkt dat de Surinaamse artiesten gauw geneigd zijn om geld als het meest belangrijke te zien om muziek te maken. “Te yu lob poku. I nom luk a moni fosi. Lok a wroko. Do teh thing and see what comes after.” Neiman heeft in zijn jongere jaren ook moeten strugglen om op het niveau te komen waar hij nu is.  Hij ziet genoeg talent in Suriname, maar ze hebben de motivatie nodig om door te gaan. Wanneer Neiman een colloboration doet met andere artiesten, let hij wel erop dat de muziek op zijn niveau wordt gemaakt. “A poku mus waka gi mi.”