Santokhi stelt 2de termijn als VHP-voorzitter veilig

De verkiezing voor een nieuw hoofdbestuur van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) vindt pas op 3 juli plaats, maar de huidige voorzitter, Chandrikapersad Santokhi is al zeker van dat hij die positie zal behouden. De enige lijst voor de verkiezing die is ingediend, wordt door hem geleid.

De mediacommissie van de VHP meldt dat onder grote belangstelling van hoofdbestuursleden en kandidaat-hoofdbestuursleden zaterdag in de Olifant de definitieve lijst voor de verkiezing van het hoofdbestuur is ingediend bij de verkiezingscommissie, onder voorzitterschap van Ajay Moensi.

De verkiezingscommissie had tot 14:00 uur de tijd om eventueel andere lijsten in ontvangst te nemen, alvorens ertoe over te gaan deze lijsten te controleren conform de Statuten en het huishoudelijk reglement van de VHP. Aangezien er geen andere lijsten zijn binnengekomen, is de lijst onder aanvoering van Santokhi gecontroleerd en door de verkiezingscommissie goed bevonden.

“Uit de lijst blijkt dat er sprake is van een representatie als resultaat uit de hearings die de voorzitter 4 maanden geleden is gestart waarbij hij ruim 100 personen uit de partij om hun mening heeft gevraagd.

De objectieve resultaten uit de hearings heeft hij in een matrix vastgelegd en gepresenteerd aan personen die hij heeft gehoord om te toetsen of men zich erin kon herkennen.

Het uiteindelijk resultaat is dat er 2 vrouwen als ondervoorzitter uit de bus zijn gekomen en in totaal 4 vrouwen lid zijn van het hoofdbestuur, jongeren (4), Niet-Hindostanen (4), veldwerkers, wetenschappers, ondernemers, landbouwers op de lijst voorkomen. Voorts is er rekening gehouden met alle religiën, districts- en stadsmensen.”

De roep om vernieuwing was groot, dus is het hoofdbestuur en alle andere 15 organen van de partij met meer dan 60% vernieuwd, waarvan in een later stadium verslag zal worden gedaan aan de gemeenschap.

Deze lijst verschilt op 2 plaatsen met de eerder in de media circulerende lijst en ziet er nu definitief als volgt uit: Santokhi Chandrikapersad (voorzitter); Oehlers Glen, P. (ondervoorzitter); Rathipal Mahinderpersad (ondervoorzitter); Sardjoe Maaltie (ondervoorzitter); Gajadien Asiskumar (ondervoorzitter); Joella Urmila (ondervoorzitter); Kandhai Ganeshkoemar (secretaris); Badja-lala Sarwankoemar (penningmeester); Aviankoi Henk, I. (lid); Nurmohamed Riad (lid); Dijksteel Harty, Stanley (lid); Isrie Ravish (lid); Pherai Shaubaagjewatie (lid); Orie Henry, R. (lid); Bhageloe Soerendre (lid); Jogi Mahinderpersad (lid); Kalloe Jitendra (lid); Leeflang Murwin, J. (lid); Ramdien Harriet, S. (lid); Sardjoe Ritesh (lid); Thakoer Vidjaiprekash, K. (lid); Boedhoe Shiraz, M. (lid); Soekhai Adhir, D. (lid); Henar Patrick, A. (lid); Soenderpersad Lall, M. (lid).

More
articles