Ruim 500 sociaal zwakkeren wachten op verzekeringskaart

Rachel Perri, directeur van het Uitvoeringsorgaan Basiszorg, UO Basiszorg, vertelt aan De West, dat er ruim 500 sociaal zwakkeren zijn die nog steeds op hun verzekeringskaart wachten. Dit is het gevolg van het wanbetalingsgedrag van het ministerie van Sociale Zaken. Het ministerie is namelijk achter met het betalen van schulden aan enkele verzekeringsmaatschappijen. Het gaat onder andere om Assuria en Parsasco. Volgens Perri verstrekken andere maatschappijen wel de kaarten ofschoon ze nog geen geld hebben ontvangen van de overheid.

Voor Assuria en Parsasco staat het vast dat zolang de overheid het verschuldigde bedrag niet betaalt de maatschappijen geen verzekeringspasjes zullen verstrekken.

Volgens Perri is het wachten thans op het ministerie van Sociale Zaken om de ruim 500 belanghebbenden tegemoet te komen met hun verzekeringspasjes. Het is al ruim 2 tot 3 weken dat er geen pasjes zijn verstrekt. Perri zegt dat het ook niet mogelijk is dat de belanghebbenden die over Assuria of Parsasco moeten beschikken, nu overstappen naar een andere assurantiemaatschappij. “De clienten worden d.m.v. een systeem onder de verschillende verzekeringsmaatschappijen verdeeld.

Voor wat de sociaal verzekerden betreft die hun kaarten moeten ophalen, gaat het om mensen tussen de 17 en de 59 jaar, die de premie voor het artsenbezoek niet zelf geheel of gedeeltelijk kunnen betalen. Bij aanmelding wordt er dan een onderzoek gedaan en in geval het goed beslist is, bestaat de mogelijkheid, dat de overheid de premie voor de verzekerde geheel of gedeeltelijk betaalt. Deze mensen melden zich bij het ministerie van Sociale Zaken aan om in aanmerking voor een kaart te komen.

-door Ivan Summerville-

More
articles