June 18, 2016


Mudji Amatdaklan wil wereld betere plek maken


June 18, 2016

“Ik wil de wereld een betere plaats maken”, dit zegt Mudji Amatdaklan in gesprek met De West. Hij zegt dat het beter maken van de wereld begint bij de mens zelf door in zichzelf te geloven. Mudji is een 21-jarige jongeman opgegroeid in Moengo. Zijn specialiteiten zijn acteren en schrijven. Amatdaklan werkt dagelijks als omroeper en schoolchauffeur. Hij is tot zijn elfde opgegroeid volgens de leer van de Islam, maar voelt zich ook aangetrokken tot het christendom. Vanaf zijn vijfde begon hij met toneel in de kerk en op zijn veertiende is hij officieel de acteerwereld ingegaan. Het schrijven van verhalen en liederen is hij ook op zijn veertiende mee begonnen tijdens een schoolkamp. De VOJ-examenkandidaat maakt deel uit van de toneelgroep Four Messengers. De acteur tevens schrijver wil de Four Messengers wereldwijd bekend maken door middel van de marrons cultuur uit te stralen. “Mijn hoogtepunten zijn geweest in 2012, 2013 en 2016”, aldus Mudji op. In 2012 is hij winnaar geworden van het Nationaal Toneel Festival. Miamba, een film die de acteur heeft uitgebracht in 2013. Van het jaar heeft de Four Messengers Suriname vertegenwoordigd in Frans-Guyana tijdens een algemeen internationaal festival. Deze hoogtepunten zijn in samenwerking met de Four Messengers behaald.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249